roy-hodgsonRoj Hodžson novi menadžer Liverpula

 

Najtrofejniji engleski fudbalski klub Liverpul imenovao je danas Roja Hodsona za novog menadžera. Na sajtu Liverpula navodi se da je Hodžson potpisao ugovor sa klubom na tri godine. Hodžson će na tom mestu zameniti Španca Rafaela Benitesa, koji je pre mesec dana napustio klub i potpisao za Inter iz Milana.

-Ovo je najznačajniji posao u klupskom fudbalu i počastvovan sam što mi je dodeljena funkcija menadžera najuspešnijeg britanskog kluba – rekao je Hodžson za Liverpulov sajt.

Povezana vest:  Vijali: Ibrahimović je rešenje za Juventusove probleme

On je dodao da jedva čeka da se sastane sa fudbalerima i navijačima i počne da radi na Enfildu.

Hodžson u Liverpul dolazi iz Fulama, kluba koji je 2008. godine spasio od propadanja i doveo go do sedmog mesta u Premijer ligi, što je najbolji rezultat u istoriji tog kluba.

Fulam je ove godine uspeo da stigne i do finala Lige Evrope (bivši Kup UEFA), ali je utakmicu sa Atletikom izgubio 1:2. To je bilo drugo veliko finala tog kluba u njegovoj istoriji.

Povezana vest:  Tores: Stvari konačno postaju normalne

Hodžson (62), osamnaesti trener u istoriji Liverpula, u svojoj karijeri vodio je od klubova Inter, Blekbern, Udineze, Malme. Takođe je bio i selektor reprezentacije Švajcarske na Svetskom prvenstvu 1994. godine i tada je uspeo da ih uvede u 16 najboljih ekipa.

On je prvi Englez na klupi Liverpula posle više od 12 godina, tokom kojih su klub vodili Francuz Žerar Ulije i Španac Rafael Benites.

-Posle stranaca na mestu menadžera Žerara Ulijea i Rafe Benitesa izgleda da je sada opet red na Britanca. Klubu je potreban čvrtsina i Roj će to uraditi. On je napravio sjajan posao u Fulamu i stekao je veliko iskustvo baveći se ovim poslom po Evropi – izjavio je bivši kapiten Liverpula Fil Tomson.

Povezana vest:  Sevilja i Malaga pobedama počele šampionat

Hodson dolazi na mesto menadžera u trenutku kada se Liverpul nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji. Klub je proteklu sezonu završio tek na sedmom mestu, što je najlošiji plasman za poslednjih desetak sezona, a ispao je u ranoj fazi iz Lige Šampiona a potom iz Lige Evrope.