vinsent_del_boske_selektor_spanija_1SP JUŽNA AFRIKA

 

Del Boske: Naš napadač je Tores

 

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Vinsente del Boske izjavio je danas da će Fernando Tores biti u timu za četvrtfinalni meč Svetskog prvenstva sa Paragvajem i pored slabih igara u dosadašnjim utakmicama.

Tores još nije uspeo da se upiše u strelce u Južnoj Africi i nikako ne uspeva da se vrati u formu od operacije kolena u aprilu. S druge strane, Del Boske na klupi ima Fernanda Ljorentea, koji je na prethodnom meču sa Portugalom odlično igrao kada je ušao kao zamena.

Povezana vest:  Juventus lako dobio derbi protiv Intera

-Naš napadač je Fernando Tores. Igrao je na četiri utakmice, imao dobru minutažu i igraće i dalje. Imamo puno poverenje u njega, a takođe znamo da Fernando Ljorente ima dosta kvaliteta – rekao je Del Boske.

Ljorente kaže da to što Španija ima „jaku klupu“ znači da ima rešenja za različite situacije.

-U timu ima neverovatno dobrih igrača i oni na klupi takođe zaslužuju da igraju, što čini stvar komplikovanom. Svi zaslužuju, ali je trener taj koji odlučuje i mi moramo da budemo spremni kada nas pozove – rekao je Ljorente.

Povezana vest:  Krasić želi da ga pamte u Torinu

Dok Tores još pronalazi pravu formu, drugi španski napadač David Vilja briljira na terenu. Vilja je postigao četiri gola, a osim toga dao je značajan doprinos timu u odbrani.

-Odlično je to što se tiče pogodaka. Ali, on je uradio sjajan posao u odbrani (protiv Portugala). Veoma smo zadovoljni nadam se da će tako i ostati – kazao je Del Boske.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Lacio, Bešiktaš i Salcburg prošli u drugu rundu LE

Meč četvrtfinala između Španije i Paragvaja igraće se u subotu u Johanesburgu.