Mladi fudbalski reprezentativac Srbije Andrija Živković rekao je danas da bi „bilo veoma opasno“ da nacionalna selekcija potceni Norvešku s kojom će naredne nedelje sastati u baražu za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj.

-U odnosu na to kako se fudbal razvija i koji je kvalitet fudbala u velikom broju evropskih zemlja, bilo bi veoma opasno ako bismo potcenili Norvežane. To je selekcija koja zahteva maksimalan pristup bukvalno u svakom minutu ovog dvomeča, ako želimo dobar rezultat. Zaista, veoma cenim njihovu selekciju i mislim da imaju jako dobre igrače – rekao je Živković, a preneo je sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Živković je rekao da je atmosfera u reprezentaciji odlična, kao i da Srbija u dvomeču s Norveškom ide na pobedu.

Povezana vest:  Nesta: Alegri i Inzagi se ponašaju kao deca

-Naš cilj se zna, to je pobeda. Atmosfera u ekipi je odlična. U našoj reprezentaciji su pre svega dobri momci. Prema tome i ne može da bude drugačije. Mislim da imamo kvalitet, da po rejtingu svakako zaslužujemo da se nađemo na Evropskom prvenstvu. Učešće na još jednom velikom takmičenju za ovu generaciju je ogroman motiv, zato sam uveren i da će pristup biti maksimalan u obe utakmice – rekao je Živković.

Živković je do sada zabeležio sedam nastupa za mladu reprezentaciju Srbije, ali još uvek nije postigao gol.

-Ne bih da obećavam, ali imam osećaj da će se to promeniti u jednom od predstojeća dva duela sa Norvežanima – kazao je Živković.

Povezana vest:  Kaka veruje u prolaz Milana u četvrtfinale LŠ

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije narednog petka na stadionu Partizana dočekaće Norvešku u prvoj utakmici baraža za kontinentalni šampionat.

-Iskreno, jedva čekam da zakoračim na stadion Partizana sa kojeg imam samo lepe uspomene. Sigurno da ću biti voema uzbuđen – kazao je nekadašnji fudbaler Partizana.

Karte za utakmicu s Norveškom već su puštene u prodaju, a mogu se nabaviti po ceni od 100 i 200 dinara na blagajnama Doma sindikata, preko sajta ;www.ticketline.rs ili pozivom na broj 011/20-30-50, a od srede ulaznice će biti u prodaji i na biletarnici stadiona Partizana.

Povezana vest:  UEFA suspendovala dvojicu fudbalera makedonskog Rabotničkog zbog dopinga

-Podrška publike je zaista od velikog značaja. Mislim da smo zaslužili da tribine budu popunjene u što većem broju. Mogu da obećam svima koji dođu na stadion da će svako od nas, ko god da se nađe na terenu, pružiti sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat. Ogromna je želja svih momaka u ovoj selekciji da se nađemo na završnom turniru. Učinićemo sve što je u našoj moći da nam se ta želja ispuni – rekao je Živković.

Prva utakmica baraža između Srbije i Norveške igraće se u petak od 18.00 na stadionu Partizana, a revanš je tri dana kasnije u Norveškoj.