thomas_mullerSP JUŽNA AFRIKA

Miler: Nemam ništa protiv tuče s Argentincima

 

Kada je prvi put pored sebe vidio Tomasa Milera, selektor argentinske reprezentacije Diego Maradona mislio je da pored njega sedi skupljač lopti.

Dogodilo se to nakon prijateljske utakmice u Minhenu u kojoj je Argentina upisala minimalnu  pobedu 1:0. Bio je mart, a 20-godišnji Miler odabran je za igrača Elfa koji je posle susreta bio na press-konferenciji.

Pomislivši da Bajernov napadač nije fudbaler, Maradona je odjurio iz konferencijske prostorije i čekao da se Miler udalji kako bi mogao sam da se obrati novinarima.

Povezana vest:  Barselona platila za Nejmara 95, a ne 57 miliona evra

Sa tri postignuta gola na južnoafričkom Svetskom prvenstvu, kao i nastupom u finalu Lige šampiona, Miler ni Maradoni više nije nepoznanica, a za još bolje upoznavanje želi da se pobrine mladi Nemac, i to već u subotu, kada se u četvrtfinalu Mundijala u Kejp Taunu sastaju upravo ove dve reprezentacije.

-Sada iza sebe imam dve titule i nastupe u Ligi šampiona s Bajernom, neke su se stvari promenile – kazao je Miler, koji je i uživo svedočio Maradoninoj genijalnosti na delu.

Povezana vest:  Bolonji oduzet jedan bod zbog dugovanja

Bilo je to, doduše, 2000. godine na oproštajnoj utakmici Lotara Mateusa, ali i takav Maradona impresionirao je Milera:

-Bio je prekomerno težak, ali i tada je s loptom radio neverovatne stvari. Tako se nešto retko viđa. Kakav je trener, ne mogu da sudim, ali uverljive igre Argentine govore mi da radi prave stvari.

Povezana vest:  Kasiljas se vraća na gol

Na SP-u pre četiri godine Nemačka je nakon jedanaesteraca protiv Argentine (bilo je 4:2) izborila polufinale. Miler je utakmicu gledao u krugu prijatelja na velikom ekranu postavljenom na berlinskom Olimpijskom stadionu.

-Pobedili smo snagom volje, a scene nakon utakmice nisam zaboravio – podsetio se Miler razmene udaraca igrača.

-Ne smemo da dozvolimo da na isprovociraju. A to da se potučemo nakon naše pobede, ne bih imao ništa protiv toga – našalio se na kraju.