Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da je predstojeća utakmica sa Velsom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo najvažnija u novijoj istoriji za državni tim.

-Utakmica sa Velsom je najvažnija za nas u novijoj istoriji. Iz ove utakmice biramo svoj put da li vodi ka Rusiji ili da sve ovo što smo do sada uradili nije dovoljno. Imao sam malu povredu, sada sam fizički spreman, što je najvažnije i biću na raspolaganju selektoru. Bio sam povredjen dve, tri nedelje, sigurno da utiče kada nemate kontinuitet, ali to može da se nadomesti drugim stvarima, odnosom i željom – rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP 2012, Crna Gora u baražu posle remija sa Englezima

Fudbaleri Srbije okupili su se danas u Staroj Pazovi povodom priprema za utakmicu protiv Velsa u Kardifu 12. novembra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji i prijateljski meč s Ukrajinom tri dana kasnije u Harkovu.

Upitan da li u ekipi najviše razmišljaju o napadaču Garetu Bejlu, Ivanović je rekao da je Vels kao ekipa mnogo napredovala.

-Vels je na papiru najkvalitetniji i najbolji protivnik u našoj grupi. Bejl je u njihovoj ekipi prva zvezda, sve se vrti oko njega, ali su oni kao ekipa napredovali, imaju kontinuitet. U poslednje tri, četiri godine napravili su mnogo uspeha, nisu dugo izgubili na domaćem terenu, igraju jako dobro. Ovo će biti najteža utakmica za nas – naveo je on.

Ivanović je rekao da treba zaboraviti prethodne utakmice sa Velsom, jer je ekipa Krisa Kolmana sada potpuno drugačija.

Povezana vest:  Veterani Beograda i Splita ponovo zajedno na Banjici

-Tada su bili u stvaranju ekipe a sada su druga ekipa koja ima veliko samopouzdanje i koja misli da može da pobedi svaku reprezentaciju na svetu, što je za nas otežavajuća okolnost. Moramo da odigramo na pravi način, da uradimo sve za dobar rezultat. Ako pred kraj budemo imali pozitivan rezultat i sačuvamo ga, možemo da kažemo da smo uradili pravu stvar. Teško je obećavati nešto pre utakmice – naveo je on.

Povezana vest:  LAV KUP Partizan u kupu dočekuje Vojvodinu, Zvezda OFK

Fudbaler Čelsija ponovio je da podrška javnosti zavisi od samih reprezentativaca i njihovih igara.

-Podrška se jako teško vraća a lako gubi. Mislim da je narod prepoznao našu želju za ove četiri utakmice, ali moramo biti svesni da to može da se sruši. Vraćanje vere u reprezentaciju je proces koji traje godinama – rekao je Ivanović.

Utakmica Srbije i Velsa igra se u subotu od 20.45 u Kardifu. Posle tri kola u Grupi D Srbija i Irska imaju po sedam bodova, a Vels je treći sa dva boda manje.