U Rusiji je pokrenuta krivična istraga pošto je posle jednog omladinskog turnira nakon borbe umro 15-godišnji bokser.

Maloletni bokser je dva puta bio u nokdaunu posle udaraca u glavu nakon subotnje borbe u gradu Vladimiru, koji se nalazi oko 180 kilometara istočno od Moskve. Dečak je posle borbe, njegove treće na turniru, počeo da se grči, zbog čega mu je lekarsko osoblje pružilo pomoć, ali je umro na putu za bolnicu.

Povezana vest:  Fjuri koristio kokain kako bi se izborio s depresijom

Glavni istražitelji te oblasti naveli su da je turnir bio organizovan bez dozvole lokalnog bokserskog saveza. Oni slučaj posmatraju kao krivično delo smrti zbog nemara i navode da je mladi bokser imao povredu glave od ranije.

-Istraga je već utvrdila da je zdravlju deteta bila potrebna dodatna briga zbog ozbiljne povrede glave koju je pretrpeo pre nekoliko godina – navodi se u saopštenju lokalnog ogranka saveznog Istražnog komiteta.

Povezana vest:  KARATE, U SUSRET SVETSKOM PRVENSTVU ZA SENIORE, Srpski tim za Arenu

Šef regionalnog sekretarijata zdravlja naveo je da mladi bokser, koji je išao u lokalnu sportsku školu, nije bio medicinski spreman da se bori. Guverner te oblasti Svetlana Orlova naredila je danas da se pokrene istraga da bi se videlo kako je dečak dobio dozvolu da se bori.