IMG-20140411-WA0000

TEKVONDO
Završene pripreme reprezentacije na Kopaoniku

Protekle nedelje deo senorske tekvondo reprezentacija bio je na pripremama na Kopaoniku pred Evropsko prvenstvo koje će se održati početkom maja u Azerbejdzanu.
Na Kopaoniku su bili: Milica Mandić, Ana Bajić, Relja Prosenica, Đorđe Marčetić, Ivan Purešević ujedno i kapiten tima, Ivana Ćujić, Miloš Kilibarda i Nikola Vučković.
Dragan Jović, trener nacionalnog tima, zadovoljan je kako su reprezentativci izdržali sve napore.
-Za ovih pet dana završnih priprema na Kopaoniku odradili smo situacione treninge sa akcentom na primeni najboljih tehnika svakog pojedinca posebno. Tražili smo greške, otklanjali ih i zadovoljno mogu da kažem da takmičare vraćamo u klubove spremnije, sa više samopouzdanja nego pre priprema. Poslednje tri nedelje pripreme će se odvijati po matičnim klubovima sa preporukama trenera reprezentacije – istakao je Jović.
Boris Gorjup, trener reprezentacije, proverio je fizičku spremnost najboljih tekvondoista Srbije koji su bili na pripremama.
-Moja uloga je bila da proverim i isparatim fizičku pripremu reprezentativaca kao i da dam preporuku klupskim trenerima kako i koliko da odrade u narednih tri nedelje. Zadovoljan sam u kakvom su fizičkom stanju trenutno takmičari – zaključio je Boris.
Olimpijska šampionka Milica Mandić uzbuđena je pred početak Evropskog prvenstva u Azerbejdzanu, a na proteklom kontinentalnom šampionatu osvojila je srebrnu medalju.
-Zadovoljna se vraćam sa ovih priprema jer smo imali pet dana dobrih i kvalitetnih treninga sa različitim sparing partnerima. Ostaje još tri nedelje da se poprave neke finese i da budemo 100% spremni.
Ana Bajić je na Svetskom prvenstvu u Meksiku prošle godine osvojila bronzanu medalju, a od nje se takođe mnogo očekuje u Azerbejdzanu.
-Svi treninzi su odrađeni prema planu. Još malo vremena je do samog početka takmicenja, ali dovoljno da utvrdimo sve – rekla je Ana.
Ivan Purešević, kapiten nacionalnog tima, ozbiljno prihavata ulogu vođe.
-Posle priprema koje su započete u Beogradu, Vršcu i Šapcu, završnica na Kopaoniku je bila odlučan finiš, pokazatelj dobre forme i pozitivne energije u timu. Ostale je dovoljno vremena za finalnu fazu priprema.

Povezana vest:  Veljko Ražnatović i Vahid Abasov doneli pobede Srbiji

Tim za Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu u maju:

Jovana Petrović -46 kg
Ivana Ćujić -49 kg
Dragana Gladović – 53 kg
Aleksandra Radmilović – 57 kg
Dajana Perišić – 67 kg
Milica Mandić – 73 kg
Ana Bajić + 73 kg

Miloš Kilibarda – 54 kg
Miloš Gladović – 58 kg
Nikola Vučković – 63 kg
Ivan Purešević – 68 kg
Damir Fejzić – 74 kg
Stojan Rabijac – 80 kg
Đorđe Marčetić – 87 kg
Relja Prosenica +87 kg

Povezana vest:  TEKVONDO, Mandićevoj srebro, Bogdanovićevoj bronza na US Open-u