Selektor mlade fudbalske reprezentacije Tomislav Sivić rekao je danas da njegova ekipa spremno dočekuje „najvažniju utakmicu“ u ovoj godini, protiv Norveške u baražu za Evropsko prvensto 2017. Godine.

-Pred nama je najbitnija utakmica ove godine i svi smo toga svesni, jer znamo šta nam znači odlazak na Evropsko prvenstvo. Mislim da smo se dobro spremili što ćemo sutra i pokazati. Igramo protiv jako dobre reprezentacije, veoma dobro organizovane, fizički perfektne. Mi smo domaćini, treba da se zna da oni dolaze u zemlju evropskih i svetskih šampiona, to moramo da im stavimo do znanja, da osete od prvog minuta – rekao je Sivić.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igra sutra od 18 časova na stadionu Partizana u Beogradu protiv Norveške, prvu utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo 2017. godine. Revanš je na programu 15. novembra u Dramenu.

Sivić je ponovio da će Miloš Veljković propustiti utakmicu i dodao da je Marko Grujić trenirao, ali da neće biti spreman za sutrašnji duel, već za drugu utakmicu.

Povezana vest:  Milan konačno pobedio u SAD

-Veljković nije mogao da dođe, iz kluba su poslali snimak dijagnoze, a naš doktor je bio u stalnoj prepisci sa njihovom lekarskom službom. Grujić je došao, obavio trening, realnije je da bude spreman za drugu utakmicu, ali mnogo nam znači što je sa nama. Mihailo Ristić neće sutra neće biti na raspolaganju, bio je na novom pregledu i magnetna rezonanca je pokazala da mora da miruje još nekoliko dana – rekao je Sivić.

Selektor Srbije dodao je da je sa stručnim štabom dobro analizirao protivnički tim, u kome igra i fudbaler Real Madrida Martin Odegard.

-Oni su gubili od Engleske 1:6, a u prvih dvadeset minuta igre imali su tri zicera, dok Engleza nije bilo nigde. Fudbal je nepredvidiva igra, a imamo mi mnogo više Odegarda, znaju to i Norvežani. Oni igraju isto i kod kuće i na strani. Dobro smo ih snimili, za sve se mi pitamo. Poštujemo ih, ali sve zavisi samo od nas. Ne bežimo ni od uloge favorita, ali i ne potcenjujemo protivnika. Znamo šta nas očekuje i spremni smo – rekao je Sivić.

Povezana vest:  Zvezda i Partizan optužuju B92

Sivić nije želeo da govori o sastavu za sutrašnji duel, već je rekao da su igrači pružili maksmum na treninzima i da je konkurencija u timu jaka.

-Ideja postoji, nije nemoguće da igramo i sa dva špica, Đurđević je u formi, Čavrić takođe. Videćemo, ima vremena do početka utakmice. Nisam razmišljao koji bi to rezultat bio idealan. Važno je da ne primimo gol, a želimo da ostvarimo pobedu u oba meča. Ova reprezentacija ne zna da kalkuliše, ima pobednički mentalitet. Žao mi je što nismo pobedili u Italiji, ali možda nam se sada u dve utakmice sve vrati – rekao je Sivić.

Povezana vest:  O'Liri: Arsenal je daleko iza Barselone i Reala

Desni bek reprezentacije Srbije Milan Gajić rekao je da se mnogo pričalo o predstojećoj utakmici i da bi ekipa sada želela da „priča na terenu“.

-Pozvao bih sve navijače da dođu na stadion Partizana. Mislim da smo u prošlosti pokazali na velikim utakmicama i velikim takmičenjima da narod ima šta da vidi od ove dve generacije koje su bile prvaci Evrope i sveta, a ovo može biti jedna vrsta potvrde svega što smo do do sada uradili. Dobra poseta bi nam mnogo značila u meču sa Norveškom – rekao je Gajić.

On je dodao da njegovoj ekipi ne preti najveća opasnost samo od Odegarda, pošto je Norveška sastavljena od nekolicine dobrih pojedinaca, ali da se njegova ekipa ne plaši izazova.

-Mislim da Norveška treba da strahuje od nas, jer dolazi u zemlju svetskih i evropskih šampiona – naveo je on.