joakim_lev_selektor_nemackaSP JUŽNA AFRIKA

Argentina i Nemačka u reprizi četvrtfinala iz 2006.

 

Reprezentacije Argentine i Nemačke odigraće sutra u četvrtfinalu Svetskog prvenstva još jedan fudbalski klasik, a prema mišljenjima velikog broja navijača baš te dve ekipe su do sada pokazale najviše na Mundijalu.

Ove dve reprezentacije igrale su i pre četiri godine u četvrtfinalu Mundijala, a tada je pobedila Nemačka posle boljeg izvođenja penala.

Pojedini nemački fudbaleri prethodnih dana prethodnih dana izjavljivali su da Argentina igra „prljavo“, da vrši pritisak na sudije i provocira protivnike.

Povezana vest:  Magat od petka trener Volfsburga

-Ovde postoji sloboda govora. Što se mene tiče, fudbaleri Argentine slobodnog mogu da potraže zaštitu i sudskim putem. To ne znači da mi ne poštujemo selekciju Argentine – izjavio je selektor Nemačke Joakim Lev.

Pre četiri godine, posle utakmice četrvtfinala, došlo je do fižičkog sukoba igrača dve reprezentacije.

-Moji momci razmišljaju o tome kako da sutra izađu na teren i revanširaju se Nemcima za ono što se desilo 2006. godine – naveo je selektor Argentine Dijego Maradona.

Povezana vest:  Dalić: Mandžukić se oprostio u velikom stilu

Napadač Nemačke sutra će protiv „gaučosa“ odigrati 100. utakmicu u dresu reprezentacije. Selektor „pancera“ Joakim Lev još uvek ne zna da li će moći da računa na drugog napadača Lukasa Podolskog koga boli mišić.

Prva zvezda Argentine Lionel Mesi, kako je saopštio lekar reprezentacije, ime simptome prehlade, ali će igrati u četvrtfinalu.

-Argentina, pored Mesija, ima još odličnih igrača u napadu. Tu je Karlos Tevez i još njih nekoliko koji mogu da odluče utakmicu – kazao je Lev.

Povezana vest:  Lamuši napustio reprezentaciju Obale Slonovače

Argentina i Nemačka sastale su se dva puta i u finalima Mundijala (1986. i 1990. godine), a obe ekipe zabeležile su po jednu pobedu u međusobnim duelima za trofej. Maradona je igrao u oba finala.

-Dijego ima veliko iskustvo u fudbalu i to nam je mnogo pomoglo. Uvek kada imamo neku dilemu ili pitanje, on ima pravi odgovor – zaključio je igrač sredine terena Argentine Havijer Pastore.

Četvrtfinalna utakmica Nemačka-Argentina igra se sutra od 16 sati u Kejptaunu.