cile_fudbal_logoČileanci dočekani kao heroji

 

Hiljade Čileanaca danas je napustilo posao i školsku nastavu kako bi priredili herojski doček fudbalerima nacionalne reprezentacije prilikom povratka sa prvenstva sveta u Južnoj Africi.

Čile je završio učešće na Mondijalu u ponedeljak porazom od Brazila u osmini finala (3:0), nakon što je postigao dve uzastopne pobede u H grupi i zauzeo drugo mesto iza Španije.

Povezana vest:  Remi Mančester Sitija i Fulama

To je bio jedan od najboljih nastupa Čilea na planetarnoj smotri ikada, nakon što je kao domaćin bio trećeplasirani davne 1962. godine.

Mase navijača na ulicama prestonice Santjaga ovacijama su pozdravile fudbalske reprezentativce dok ih je crveni autobus vozio prema predsedničkoj palati.

-Reprezentacija je ostvarila najbolji rezultat van zemlje u istoriji svetskih šampionata. Biti među 10 najboljih timova sveta sve Čileance čini ponosnim – izjavio je oduševljeni predsednik Čilea Sebastijan Pinera.

Povezana vest:  Monpelje ne posustaje u trci za titulu

Navijači su uzvicima pozvali selektora Marsela Bjelsu da i dalje ostane uz reprezentaciju. Pod vođstvom tog argentinskog stručnjaka Čile je u poslednje tri godine postao jedan od najboljih južnoameričkih nacionalnih timova.