vincente_del_boske_spanijaSP JUŽNA AFRIKA

Del Boske: Španija spremna za istorijski uspeh

 

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je danas da veruje da će igrači njegove ekipe ući u istoriju pobedom nad Paragvajem i plasmanom u polufinale Svetskog prvenstva.

Aktuelni evropski šampion do sada je četiri puta igrao četvrtfinalne utkamice na Mundijalu, ali nikada nije pobedio u toj fazi takmičenja.

-U dobroj smo formi. Već više od mesec dana radimo zajedno i znam da ovi igrači žele da uđu u istoriju – kazao je Del Boske.

Povezana vest:  Brazilska štampa želi da Skolari ode

Španci u Južnoj Africi igraju svoj 13. mundijalski turnir, a na prošlom Svetskom prvenstvu izgubili su od Francuske u osmini finala.

-Sve reprezentacije koje su stigle do četvrtfinala imaju veliki kvalitet. Kao i većina južnoameričkih ekipa, Paragvaj ima jak karakter, igra presing po celom terenu. Njihovih igrači ‘umeju’ sa loptom, slični su Čileu protiv kojeg smo igrali u prvoj fazi Mundijala – kazao je strateg Španije.

Španci su osvojili prvo mesto u H grupi Mundijala, iako su u prvoj utakmici na turniru izgubili od Švajcarske sa 2:1. Nakon toga „furija“ je pobedila Honduras sa 2:0 i Čile sa 2:1.

Povezana vest:  Katai na pozajmici u Crvenoj zvezdi do kraja sezone

-Svi bi voleli da igramo atraktvino, što je i logično kad naviknete ljude na pet golova po utakmici. Postoje dobri i loši trenuci za svaku ekipu, ali najvažnije je da smo se plasirali u četvrtfinale – rekao je igrač sredine terena Španije Andres Inijesta, čija ekipa je u osmini finala pobedila Portugal sa 1:0.

Povezana vest:  Žezus: Fejsa će biti Matićev naslednik

Ekipa Paragvaja u osmini finala je, posle penala, savladala Japan.

-Očekujem dobru utakmicu protiv Španije, sudariće se dve različite škole fudbala. Oni igraju napadački, a mi ćemo pokušati da ih zaustavimo i da iskoristimo svoje prilike – izjavio je golman Paragvaja Husto Viljar.

Plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva je najveći uspeh u istoriji paragvajskog fudbala.

Utakmica Španija-Paragvaj igra se sutra od 20.30 na stadionu Elis Park u Johanesburgu, a pobednik će u polufinalnu odmeriti snage sa boljim iz dvomeča Argentina-Nemačka.