Fudbaleri Holandije pobedili su danas u gostima Luksemburg sa 3:1 i tako se popeli na drugo mesto Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Holandiji je ovo bila druga pobeda u četiri kola kvalifikacija, a do nje su došli posle dva gola Memfisa Depaja i jednog Arjena Robena. „Lale“ sada imaju sedam bodova, tri manje od Francuske, koja ima jedan remi i tri trijumfa.

Povezana vest:  Neredi na ulicama Lisabona tokom proslave titule Benfike

Luksemburg je danas izjednačio iz penala Maksima Šanoa, ali nije uspeo da uradi ništa više protiv kvalitetnijeg rivala, tako da je ostao na poslednjem mestu, sa učinkom od tri poraza i jednog remija, protiv Belorusije.

Švajcarska je zadržala savršen učinak, pošto je danas kod kuće pobedila Farska Ostrva sa 2:0 i tako došla do četvrte pobede u četiri kola. Švajcarci sada imaju 12 bodova, pet više od drugoplasirane Madjarske, koja je večeras rutinski pobedila Andoru 4:0 i tako došla do svog drugog trijumfa.

Povezana vest:  Dani Alveš i Visente se umalo potukli u tunelu posle utakmice Barselona - Valensija

Madjarska ima bod više od evropskog prvaka Portugala, koji kasnije večeras dočekuje Letoniju i eventualnom pobedom bi se vratio na drugo mesto.

Bugarska je kod kuće pobedila Belorusiju sa 1:0, iako su gosti imali inicijativu i pravili više šansi. Bugarskoj je ovo bila druga pobeda i sada ima šest bodova, jedan manje od Švedske i Holandije u Grupi A, koje imaju po sedam.

Povezana vest:  PRIPREME PARTIZANA, Otkazan meč sa Sepahanom

Belorusija je i dalje bez pobede, sa učinkom od dva poraza i dva remija.

Kipar je posle tri početna poraza večeras savladao drugog autsajdera Grupe H, ekipu Gibraltara sa 3:1 i tako došao do svoje prve pobede.