Češke teniserke odbranile su titulu u Fed kupu, pošto su danas u Strazburu pobedile Francusku u dublu i tako posle preokreta slavile sa 3:2.

Barbora Stricova i Karolina Pliškova pobedile su Karolin Garsiju i Kristinu Mladenović sa 7:5, 7:5 i tako svojoj zemlji donele petu titulu u poslednjih šest godina.

Čehinjama je ovo treća uzastopna titula, i one su prva reprezentacija kojoj je to pošlo za rukom od Španije u periodu od 1993. do 1995. Reprezentacija je osvojila još pet titula kao Čehoslovačka u sedamdesetim i osamdesetim godinama.

Povezana vest:  Lajović protiv Conge u drugom kolu Australijan opena

Stricova i Pliškova su dobro reternirale protiv dubla koji je ovog leta osvojio Rolan Garos i iskoristile su nešto slabiju igru Mladenovićeve i tako došle do pobede u duelu u kome su gubile 2:1.

Ovo je kapitenu Češke Petru Pali peti Fed kup i po tome je rekorder.

Pliškova je u subotu dovela goste u vođstvo kada je pobedila Mladenovićevu 6:3, 4:6, 16:14 posle dramatičnog trećeg seta, najdužeg ikada odigranog u finalima Fed kupa.

Povezana vest:  Lajović: Spreman sam, uživanje je biti u srpskom timu

Garsija je posle pobedila Kvitovu 7:6, 6:3 i tako izjednačila. Posle minuta aplauza za 130 osoba ubijenih u terorističkim napadima u Parizu pre godinu dana, Garsija je pobedila Pliškovu 6:3, 3:6, 6:3.

Oba kapitena pravila su taktiku za mogući odlučujući dubl, tako da su umesto očekivanog singla Mladenović-Kvitova, na teren izašle Aliz Korne i Stricova. Francuskinja je u drugom setu vodila 4:1, ali nije uspela da se izbori sa 20. igračicom sveta, koja je pobedila 6:2, 7:6 i tako obezbedila odlučujući meč, dubl za nedelju.

Povezana vest:  Na OP SAD nagradni fond biće 33.600.000 dolara