nemacka_slavljeSP JUŽNA AFRIKA

 

Nemačka mirno čeka meč sa Argentinom

 

Od osam reprezentacija koje su se na Svetskom kupu u Južnoj Africi plasirale u četvrtfinale, samo jedna – Nemačka – potpuno mirno čeka svoj meč, jer zna da će da pobedi.

A kako Nemci to znaju? Tako što je njihovu pobedu nad Argentinom predvideo Pol, vidovnjak iz Oberhauzena.

Pol je do sada tačno predvideo ishod svakog nemačkog meča, uključujući i poraz od Srbije – i tom prilikom je za kaznu umalo bio pojeden, jer je Pol, naime, hobotnica.

Nemačka fudbalska reprezentacija dakle, ima tajno oružje – i to tajno oružje ima osam nogu. Ne radi se o najspretnijem fudbaleru na svetu, već o oktopodu koji živi u akvarijumu u gradu Oberhauzenu, na zapadu Nemačke, preneo je nemački državni radio „Dojče vele“.

Povezana vest:  Kavani potopio Inter u poslednjoj utakmici 35. kola

Pol je, kako tvrde Nemci, vidovnjak, i do sada je pravilno predvideo ishod svakog meča koji je nemačka reprezentacija igrala na svetskom kupu u Južnoj Africi.

Kako mu je to uspelo, za Bi-Bi-Si je objasnio Danijel Faj, upravnik akvarijuma Si lajf u Oberhauzenu.

-U njegov akvarijum stavimo dve prozirne plastične kutije. Na jednoj kutiji je nemačka zastava, na drugoj zastava protivničke ekipe. U svakoj kutiji je po jedna dagnja. Na Polu je da izabere dagnju, kutiju, a time i pobednika meča – objašnio je Faj.

-Do sada je svaki put bio u pravu: predvideo je poraz od Srbije, bez razmišljanja je izabrao kutiju sa srpskom zastavom. Tada smo pomišljali da ga pojedemo, ali nismo. I bio je u pravu! Pred meč sa Ganom je razmišljao skoro 20 minuta, pa je ipak izabrao Nemačku – dodao je on.

Povezana vest:  Radonjić i Živković: Džokeri, zašto da ne

Faj je rekao da je Pol došao u Nemačku iz engleskog grada Vejmuta i da misli da je zbog toga, kada je pred meč sa Engleskom izabrao nemačku kutiju, na sebe stavio i poklopac.

-Zatvorio se u kutiju! To nas je najpre začudilo, ali kada je utakmica odigrana, sve nam je bilo jasno – bilo ga je sramota. Sigurno niste zaboravili da drugi gol Engleske – a bio je gol – nije priznat. Pol je to sve unapred znao, i znao je da će njegovi sunarodnici biti tužni – rekao je on.

Povezana vest:  Počela prodaja karata za meč Hrvatske i Srbije

Nemačka se u subotu sastaje sa Argentinom i definitivno će pobediti, ali neće joj biti lako, tvrdi hobotnica Pol. Njegove prognoze za Bi-Bi-Si „prevela“ je menadžer akvarijuma Tanja Muncig.

-Dugo mu je trebalo. Nije mogao odmah da se odluči. Meč će verovatno biti težak, ali Nemačka će na kraju trijumfovati – izjavila je ona.

Pol je od početka Svetskog prvenstva u fudbalu postao prava turistička atrakcija.

-On je vrlo vešt vidovnjak. Ima devet mozgova i tri srca i sva tri kucaju za Nemačku. Zbog toga mu verujemo – kažu građani Oberhauzena.