Vlasnik američkog fudbalskog kluba Los Andjeles Tom Pen rekao je danas da 2018. godine namerava da dovede kapitena Mančester junajteda i reprezentacije Engleske Vejna Runija.

Prethodnih nedelja mediji su spekulisali da će Runi napustiti Old Traford pošto je izgubio mesto u timu kod trenera Žozea Morinja. Runijev ugovor sa Junajtedom ističe 2019. godine. Kapiten Engleske je ovog leta odbio ponudu Pekinga da predje u kinesku Super ligu.

Povezana vest:  Fudbaler Bordoa Joan Goufran alegričan na – travu!

Fudbalski klub Los Andjeles će za dve godine debitovati u MLS ligi i uprkos Runijevoj nameri da ostane u Junajtedu, Pen je rekao da je tridesetjednogodišnji napadač prva želja uprave kluba.

-Vejn Runi je primer kakvog igrača želimo da dovedemo u Los Andjeles. On je jedno od 10 imena koje tražimo, ali trenutno smo daleko od dovodjenja bilo koga. Do prve utakmice u MLS ligi imamo još 18 meseci i videćemo da li su fudbaleri Runijevog statusa i reputacije zainteresovani. Želimo da budemo ravnopravni sa konkurencijom pa je važno da privučemo igrače koji su svetski poznati – rekao je Pen, preneo je Skaj Sports.

Runi neće večeras igrati za Englesku u prijateljskoj utakmici protiv Španije zbog lakše povrede kolena. Njega će pregledati lekari Junajteda pre nego što donesu odluku da li će u nedelju moći da igra protiv Arsenala na Old Trafordu.

Povezana vest:  Preokret Zvezde, rezervisti doneli veliku pobedu u Milanovcu