Predsednik Bajerna iz Minhena Karl Hajnc Rumenige ponovo je danas rasplamsao raspravu o ulozi „malih“ fudbalskih nacija rekavši da bi selekcije poput San Marina, Kosava i Gibraltara trebalo da igraju predkvalifikacije.

-Sada igramo protiv San Marina, Kosova, Gibraltara… Ja se pitam zašto nema kvalifikacija za te male zemlje – rekao je Rumenige za nemački Bild.

On je predložio da bi te zemlje trebalo da prođu kroz predkvalifikacije pre nego što uđu u glavne kvalifikacije za Evropsko ili Svetsko prvenstvo.

Povezana vest:  Gvardiola: Čast je biti trener Riberiju

Rumenige se, takođe, polažio i na sistem „jedna zemlja-jedan glas“ u sistemima Fifa i Uefa, rekavši da glasovi manjih zemalja nose istu težinu kao i jedna fudbalska vele sila kakva je Nemačka.

Te dve teme redovne su u nemačkim medijima.

Nemačka je u petak pobedila je u petak San Marino sa 8:0, a posle utakmice je najmanje reči bilo o samom meču.

Napadač Bajerna Tomas Miler je, naime, posle utakmice rekao da su fudbaleri San Marina dali sve od sebe, ali svetski šampion ne bi trebalo da gubi vreme s takvim protivnicima.

Povezana vest:  Flin privremeni selektor Velsa

Na tu izjavu reagovao je portparol Olimpijskog komiteta San Marina Alen Gasperoni i u pismu naveo 10 razloga zbog kojih treba da se igraju takve utakmice.

Gasperoni je naveo da su deca San Marina imala priliku da gledaju svetske šampione u akciji i istakao da fudbal pripada svima koji vole tu igru, a pismo je završio tako što je „bocnuo“ nemačke turiste.

Povezana vest:  Serija A biće prekinuta ako bude pozitivnog testa na korona virus

-Utakmica je poslužila da se podsetim kako ćeš ispod svih tih najlepših Adidas trenirki koje nosiš uvek ostati onaj tip koj sandale nosi preko belih čarapa – naveo je Gasperoni.

Sa Milerom se nije složio kapiten Bajerna Filip Lam.

-Mislim da je za njih to bila utakmica godine. Oni se tome raduju, a to je fudbal – radost – rekao je Lam.