Sportski direktor fudbalskog kluba Čukarički, Vladimir Matijašević rekao je danas da je u tom klubu na Banovom brdu počeo zimski prelazni rok i da će sve o dolasku novih igrača biti dogovoreno u narednih mesec dana.

-Počeli smo da radimo zimski prelazni rok da ne bismo ponovili greške iz letnjeg, odnosno da nam fale igrači na nekim pozicijama, a da se na nekim drugim pojavi višak. Ulazimo već u pregovore sa odredjenim igračima, a u preostalih šest kola ćemo videti na koje naše fudbalere možemo da računamo i u buduće, a kojima ćemo se zahvaliti – rekao je Matijašević za sajt Čukaričkog.

Kako je precizirao, do 16. decembra biće dogovorena većina dolazaka novih igrača. Zimski prelazni rok počinje 23. janura 2017. godine.

Povezana vest:  Van der Vart propušta SP zbog povrede

Čukarički je na 13. mestu na tabeli Super lige Srbije sa 13 bodova, a govoreći o lošem plasmanu, Matijašević je naveo da je „pad normalan posle četiri i po godine“. On je dodao da, medjutim, niko u klubu nije očekivao „toliki pad“ i izrazio nadu da će se plasman promeniti do podele bodova.

U narednom kolu domaćeg šampionata Čukarički dočekuje Radnički iz Niša.

-Situacija je takva da ne možemo da obećamo lepršavu igru, a sve je na igračima i kako shvate utakmicu. Nadam se da će biti dobro“, rekao je Matijašević i dodao da Radnički „ne leži njegovoj ekipi kao protivnik.

Povezana vest:  Felaini se vraća pre nego što se očekivalo

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije sinoć je izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Upitan da prokometariše uspehe mladjih selekcija, Matijašević se prvo izvinio selektoru Tomislavu Siviću zbog kritika koje mu je uputio pre nešto više od godinu dana kada u tim nije pozvao fudbalera Čukaričkog Stanišu Mandića.

-Imam moralnu obavezu da se izvinim Siviću, ali se ujedno nadam da mu je tad moja izjava pomogla – rekao je Matijašević.

Povezana vest:  Grupa B: Remi Barselone i Intera, pobeda Totenhema

Plasman na Evropsko prvenstvo, kako je dodao, pokazuje da je Sivić odlično obavio posao, „kao što su i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i njegovi saradnici pokazali da je pravi potez izbor Slavoljuba Muslina za selektora A reprezentativne selekcije“.

-Rezultati sve pokazaju. Odnos prema grbu se promenio, igrači imaju kvalitet i nadam se da će nastaviti u istom ritmu. Nadam se da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo u Rusiji, kao i da ćemo napuniti stadion na sledećoj utakmici kod kuće – rekao je sportski direktor Čukaričkog.