Mladi fudbalski reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović rekao je danas da veruje da njegova ekipa može da osvoji titulu šampiona Evrope u Poljskoj.

-Cilj je bio da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i to smo ostvarili. Idemo tamo gde smo želeli od prvog dana i počinjemo da se spremamo za Poljsku – rekao je Gaćinović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se sinoć na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2017. pošto je u baražu ukupnim rezultatom 2:1 pobedila Norvešku. Srbija je prošlog petka u Beogradu pobedila sa 2:0, a sinoć je u Dramenu izgubila sa 0:1.

-Pretpostavljali smo da će biti teško, jer Norveška je veoma dobra reprezentacija. Možda su oni zaslužili pobedu, ali kada se sve sabere mi smo zaslužili plasman – rekao je Gaćinović.

Evropsko prvenstvo u Poljskoj održaće se naredne godine od 16. do 30. juna. Žreb grupa održaće se 1. decembra u Krakovu.

Povezana vest:  Ubedljiva pobeda Hetafea protiv Deportiva

-Svima je želja zlato. Ova selekcija to može da ostvari, ali dug je put do zlata u Poljskoj. Samo treba da nastavimo da radimo kao do sada i nagrada će sigurno doći – rekao je Gaćinović.

Nemanja Maksimović naveo je da se plasman Srbije na EP nije dovodio u pitanje.

-Igrali smo protiv sjajne ekipe, mogli smo daleko pre kraja da rešimo utakmicu, ali plasman se nije dovodio u pitanje. Imali smo mnogo šansi koje nismo iskoristili, ali najvažnije je da smo ispunili cilj – kazao je Maksimović.

Fudbaler Ognjen Ožegović kazao je da je njegova ekipa protiv Norveške odigrala „taktički odlično“.

Povezana vest:  Real odbranio trofej u Super kupu Evrope

-Ispoštovali sve što nam je selektor rekao i uspeli smo da ispunimo cilj. Imao sam dve-tri dobre šanse, ali lopta nije htela u gol… Važno je da smo uspeli u onome što smo svi hteli, idemo u Poljsku. Ovo smo sanjali, a sada idemo na novo zlato – rekao je Ožegović.