Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Kruševcu Napredak sa 1:0 u 16. kolu Super lige i tako sačuvali šest bodova prednosti na vrhu tabele.

Vojvodina je kod kuće pobedila Novi Pazar 3:0 i tako ostala na trećem mestu, sa istim brojem bodova kao i Partizan, ali neznatno slabijom gol razlikom. Crno-beli su ranije danas savladali Bačku sa 1:0.

Povezana vest:  MLS želi zvanično takmičenje sa engleskim klubovima

Zvezda je u Kruševcu slavila golom Džona Ruisa u 69. minutu. On je ukrao loptu rivalu, izborio se za poziciji i sa oko 18 metara savladao Nikolu Petrovića. Napredak je imao dve dobre prilike da postigne gol, u 52. i 80. minutu, ali ih nije iskoristio.

Beogradski tim je u 31. minutu ostao bez Aleksandra Lukovića, koji je posle jednog skoka nezgodno pao na ruku i ambulantnim kolima je prevezen u bolnicu.

Povezana vest:  Benzema propušta duele sa Albanijom i BiH

Napredak je ovim porazom prekinuo seriju od šest uzastopnih pobeda, ali je ostao na četvrtom mestu, sa četiri 31 bodom, četiri manje od Vojvodine i Partizana i tri više od Mladosti.

Vojvodina je na svom terenu bila sigurna protiv Novog Pazara. Golove su postigli Aleksandar Paločević u 8, Filip Malbašić u 75. i Dejan Meleg u 79. minutu utakmice. Novosadski crveno-beli su i posle trećeg gola nastavili da napadaju i stvaraju šanse, ali nisu postigli i četvrti pogodak.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Fiorentina, Dnjepar, Salcburg i Valensija prošli dalje

Novi Pazar je ostao na 14. mestu, sa 12 osvojenih bodova.