Bivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske Glen Hodl rekao je danas da je Vejn Runi napravio lošu procenu, nakon što su mediji objavili njegove slike u pijanom stanju, ali da mu zbog toga ne treba oduzeti kapitensku traku.

List San objavio je Runijeve slike u pijanom stanju na venčanju u subotu, dan pošto je Engleska pobedila Škotsku sa 3:0 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Mediji su naveli da je Runi ostao do ranih jutarnjih sati, kao i da se nekolicina reprezentativaca Engleske iste noći uz piće provodila u jednom noćnom klubu, a čekala ih je prijateljska utakmica sa Španijom, dva dana kasnije. Runi se izvinio zbog neprimerenog ponašanja, a Fudbalski savez Engleske zabranio je reprezentativcima noćne izlaske dok su na dužnosti u državnom timu.

Povezana vest:  U Realu oko bacili i na Schweinsteigera

Hodl, koji je predvodio Englesku na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, imao je uoči početka tog turnira sličnu situaciju u ekipi s Tedijem Šeringemom.

-Kao i Vejn, Tedi je bio iskusan član ekipe i kao takvi, mislim da je trebalo da budu razumni. Kao kapiten i kao najiskusniji reprezentativac, Vejn zna koliku odgovornost ima. Ali, lakše se povredio u petak i najverovatnije nije trebalo da igra protiv Španije, pa je imao šest dana do naredne utakmice. Takođe, to mu je bio i slobodan dan – rekao je Hodl za Dejli mejl.

Povezana vest:  Leotar kažnjen zbog transparenta "Kosovo je Srbija"

-Razumno i elegantno bi bilo da je Runi otišao na svadbu, da se slikao s mladencima i posle toga otišao u krevet. Ostao je do kasno i napravio je lošu procenu. Ispravno je što se izvinio, ali ne radi se o tome da je nekoga izneverio, nerviraće ga što je sebe izneverio. Ali, mislim da zbog ovoga ne treba pričati o oduzimanju kapitenske trake. Prvo, ne znamo koliko je popio, fotografije mogu da prevare, a najvažnije je da je sutradan na treningu bio spreman – dodao je Hodl.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 19. kola i tabela

On je naveo da fudbaleri „sada manje piju“ nego kada je on bio igrač i da je to pozitivna stvar.

-Kada ste trener morate da znate da možete da verujete igračima. Niko nema problem s tim da oni popiju poneku čašu vina uz večeru, na slobodan dan. Važno je znati gde podvući crtu. Vejn je pogrešno procenio i zbog toga (privremeni selektor) Garet (Sautgejt) mora da razgovara s njim – rekao je Hodl