milos_trifunovic_fk_zvezdaPRIPREME CRVENO BELIH

Crvena zvezda – Starše 13:0

 

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su slovenačkog petoligaša Starše sa velikih 13:0 u utakmici koja je više podsećala na jači trening naših prvotimaca nego na ravnopravan duel dva rivala.

Ipak, jači trening jeste i bio cilj šefa struke Ratka Dostanića u ovoj fazi priprema, a ovu utakmicu počeo je sa sledećih 11:

Bajković, Stojković, Mikić, Spajić, Reljić, Isah, Bogdanović, Binić, Vešović, Trifunović i Jevtić.

U nastavku meča ulazili su i Dmitrović, Mijailović, Savić, Ignjatijević, Nikolić, Mugoša, Lazović i Perović.

Od prvog minuta je bilo jasno da će utakmica biti igra „mačke i miša“, a među nešto manje do 100 gledalaca pljuštale su i opklade na tačan rezultat, odnosno tačan broj golova koje će Zvezda postići.

Povezana vest:  Investitori: Ne želimo da obogatimo Hiksa i Džileta

Seriju u prvom poluvremenu otvorio je mladi Marko Vešović već u 5. minutu posle odličnog solo prodora u kojem je prevario dva igrača. Nastavili su Trifunović u 7. minutu i Jevtić u 15.

Bogdanović u 28. minutu i Binić svojim prvencem u Zvezdinom dresu u 38. minutu stavili su do znanja da će rezultat ići preko tuceta golova.

Trifunovićevih 6:0 u 39. minutu posle prodora Vešovića po levoj strani i poluvoleja samo je još jače utvrdila Dostanića da kod igrača insistira na kretanjima kao kroz treninge kako bi se još bolje uigrali.

Povezana vest:  Het-trik Stankovića za pobedu Intera

Naravno, pod posebnom lupom su bile partije mladih Spajića, Dmitrovića, Stojkovića i Mijailovića, ali i Binića i Lazovića od kojih se takođe mnogo očekuje u budućnosti. Upravo su njih dvojica upisala het-trik na ovoj utakmici.

Binić je svoj drugi gol postigao u 61. minutu, a Lazović kreće da ga stiže u 70. minutu svojim prvim golom posle solo prodora po levoj strani.

Po istoj strani je napravio prodor Lazović i minut kasnije i opet zatresao mrežu za 9:0.

Binić ga prestiže u 75. minutu svojim trećim golom, a Lazović stiže druga i saigrača osam minuta kasnije za 11:0.

Povezana vest:  Kapelo: Teri je lider tima, ali neće biti kapiten

Na kraju su pogođen tačan rezultat simpatičnom brki iz Morske Sobote doneli Mugoša u 85. minutu i Perović u 86. minutu za konačnih 13:0.

Namerno su u stručnom štabu želeli rivala iz niže lige, jer u ovoj fazi priprema potreban je protivnik protiv kojeg će se dominacijom uvežbati sve što se vežba i na treningu.

Crvena zvezda sledeći meč na pripremama u Sloveniji igra u Domžalama u subotu 3. jula od 18,30 protiv istoimenog rivala. Nema sumnje da će ta utakmica biti mnogo teži test za naše prvotimce.