nikola_ignjatijevic_fk_czIgnjatijević – Jači i spremniji za Evropu

 

Nova sezona za Crvenu zvezdu počinje 29. jula utakmicom u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Prošle godine rezultat iz Praga protiv Slavije (0:3) odredio je sudbinu našeg kluba u evropskom takmičenju. Crveno-beli fudbaleri se u Sloveniji pripremaju za bolje izdanje u istom takmičenju.

– Ekipa je ostala maltene ista. Otišči su Leka i Lazetić, ali moramo i bez njih. Uigraniji smo za ovih godinu dana, iskusniji jedni pored drugih i nema razloga da se ne nadamo većim uspesima. Zvezdin dres je obaveza posebno u Evropi jer Stari kontinent dobro zna naše ime i prezime. Mnogo je uspeha bilo u istoriji. Bićemo jači i spremniji da pokušamo da obezbedimo dosta utakmica u evropskom takmičenju – kaže Ignjatijević.

Povezana vest:  Blohin napustio kijevski Dinamo

Kao i svi njegovi drugovi, Ignjatijević pripreme u Sloveniji ocenjuje kao više nego uspešne.

– Ovaj rad će nam se sigurno vratiti kad počne sezona. Nije još gotovo, ali najteži deo je prošao. Predstoji nam uigravanje tima koje će ići brže i bolje jer se odlično poznajemo, a novajlije su već deo ekipe.

Ignjatijević ne želi da bilo ta obećava navijačima.

Povezana vest:  Pol Končeski novi igrač Liverpula

– Nema obećanja, osim obećanje borbenosti i želje. Zna se da uvek Zvezda ima najvišlje ciljeve i tu nema dileme. Ipak, glupo je obećavati, jer još uvek klub nije isplivao iz krize i problema koji su se nakupili. Dakle, skromno i borbeno, uz ogroman motiv – kaže Ignjatijević.