edin_dzekoVolfsburg sad traži 50 miliona funti za Džeku

 

Bogati vlasnici Mančester Sitija pripremili su italijanskom menadžeru Robertu Manćiniju 100 miliona funti za januarski fudbalski šoping, piše britanski Goal.com.

Listu želja predvodi napadač Volfsburga Edin Džeko, za kojeg su „građani“ spremni da potroše 35 miliona funti. Volfsburg, piše Goal.com, sada traži 50 miliona funti!

Povezana vest:  MUP Hrvatske: Privedene 22 osobe

U Sitiju neće pristati na odštetu veću od 35 miliona funti, ali su spremni, navodi se također, da nadomeste razliku ponekim igračem iz vlastitog prebukiranog kadra.

Navodno su pismo namere Mancćniju vlasnik kluba šeik Mansour i predsednik Kaldon Al Mubarak poslali pre nedelju dana. O akcijama na januarskom tržištu fudbalera dvojica Arapa ovog vikenda u Abu Dabiju razgovaraju s prvim administrativcima kluba, direktorom GarijemKukom i sportskim direktorom Brajanom Marvudom, koji su na šeikov poziv doputovali na Veliku nagradu Abu Dabija, trku Formule 1 na Yas Marini.

Povezana vest:  Navijači Čelsija Benitezu: Ne želimo te ovde

Vest o novom vrtoglavom ulaganju u jačanje tima dolazi nakon što je klub prošlog meseca objavio gubitak od 121 miliona funti u prethodnom 12-mesečnom poreznom razdoblju. Ogromi su minus najvećim delom generisale ovoletnje investicije u pojačanja, na koja je potrošeno 97 miliona funti neto.