srbija_italija_selektoriSP JAPAN 2010

 

Terzić: Nedostajalo nam je motiva

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je danas da je nedostatak motiva glavni uzrok ubedljivog poraza protiv Italije u borbi za plasman od petog do osmog mesta na prvenstvu sveta u Japanu.

.Evidentno je da su obe ekipe bile razočarane što moraju da igraju za plasman. Ipak, za nas bi bio veliki uspeh da smo izborili šansu da igramo za peto mesto. Tim više mi nije jasan nedostatak motiva kod devojaka. Trebalo je da damo sve od sebe, a ne da u završnici setova igramo kukavički – rekao je Terzić.

Povezana vest:  VINER LIGA, Pobeda Zvezde u Kraljevu

On je ocenio da je naš tim dobro igrao u većim delovima setova, ali je imao slabe završnice.

-Veći deo setova igrali smo dobro, ali su nam završnice bile slabe. Dešavalo nam se da setove, upkos idealnom prijemu, završavamo bez ozbiljnijeg napada. Da je bilo malo više hrabrosti i želje, verovatno bi završnice setova bile neizvesnije – rekao je Terzić.

On je istakao da našu selekciju u borbi za sedmo mestu sutra protiv Nemačke čeka još teža utakmica.

-Nemačka ima tim koji u svaku utakmicu ulazi maksimalno motivisano. Pokušaćemo i mi da damo sve od sebe, kako bi pobedom završili prvenstvo – poručio je Terzić.

Povezana vest:  Odbojkaši Srbije poraženi od Amerikanaca

Jelena Nikolić je istakla da „nam protiv Italije ništa nije polazilo za rukom“.

-Sigurna sam da Italijanke objektivno nisu superiornije od nas, kako je to današnji rezultat pokazao. Sutra ćemo probati da se iskupimo pobedom – rekla je Nikolić.

Maja Ognjenović je istakla da je očekivala više od utakmice protiv Italije.

-Imali smo lepu priliku da pobedimo takvu odbojkašku velesilu kakva je Italija. Presudilo je njihovo iskustvo, mada nema opravdanja za našu igru bez energije i sa puno grešaka u napadu – istakla je Ognjenović.

Nataša Krsmanović je u većem iskustvu i staloženoj igri Italijaniki objasnila uzroke poraza.

Povezana vest:  Crvena Zvezda u Radnoj grupi CEV za unapređenje takmičenja u Evropskim kupovima

-Skoro celu utakmicu odigrali smo sa slabim učinkom napada, iako smo imali dobar prijem. Do polovine svakog seta naša igra išla je uzlaznom linijom, a onda bi neobjašnjivo pala, dok bi se naše protivnice dizale. Ne znam koji je bio razlog pada u našoj igri -rekla je Krsmanović.

Sanja Malagurski je istakla da po njenom mišljenju “ naša selekcija nije pružila lošu partiju“.

-U trećem setu smo imali dosta dobrih akcija, ali na žalost, u završnici smo posustale. Sada ćemo pokušati da se oporavimo, kako bismo prvenstvo završile pobedom – rekla je Malagurski.