gana_urugvajSP JUŽNA AFRIKA

 

Milovan Rajevac: Ponosan sam na svoj tim, nismo imali sreće

 

Srpski stručnjak na klupi reprezentacije Gane, Milovan Rajevac, pohvalio je svoju ekipu nakon sinoćnjeg dramatičnog ispadanja u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Ekipa Gane je poražena na penale od Urugvaja (4-2), nakon što su regularni deo i produžeci završeni rezultatom 1-1, iako je Asamoah Gyan u posljednjoj minuti produžetka, nakon igranja rukom na gol-liniji Suareza, imao priliku s bele tačke da donese svojoj ekipi istorijski uspeh.

Povezana vest:  Viljaš Boaš ne sumnja u Toresov talenat

Međutim, njegov je udarac pogodio prečku, a kasnije je u lutriji jedanaesteraca bolji bio Urugvaj.

-Ne postoje reči kojima bih opisao kako se sada osećamo. Ali želim da čestitam Urugvaju na pobedi. Bili su srećnija ekipa i sve što mogu reći to je fudbal. Na kraju smo imali istorijsku priliku za polufinale, imali smo penal – rekao je Rajevac.

Povezana vest:  Nastavljeno prvenstvo Češke, pobeda Teplica

-Naši protivnici potom su imali psihološku prednost u šutiranju penala. Sve se dogodilo tako brzo. Zaista smo imali veliku podršku i priliku za polufinale i bila bi to bajka za nas da se sve zavšilo našim pobedom, ali čestitam Urugvaju. Ja sam svejedno ponosan na svoj tim. Uspeli smo da postignemom sjajan rezultat i cela Afrika nas je podžavala. Nismo zaslužili da izgubimo na taj način i teško je sada govoriti o svemu tome. Nismo imali sreće, to je sve što mogu reći – zaključio je trener „crnih zvezda“.

Povezana vest:  Van Gal: Igra protiv Arsenala ne sme da se ponovi