fernando_tores_zabrinut_spanijaSP JUŽNA AFRIKA

Španci Toresu priželjkuju trenutak Paola Rosija

 

U dosadašnjem delu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, špansku reprezentaciju nosio je David Vilja sa četiri postignuta gola.

Aktualni evropski prvaci dogurali su do četvrtfinala gde ih očekuje Paragvaj, a druga udarna igla ekipe, Fernando Tores, propustio je dosad da se upiše na listi strelaca, iako treba reći da je na Mundijal stigao neposredno posle operacije kolena.

Povezana vest:  Srbija pala na 34. mesto FIFA rang liste

Sada Španci priželjkuju da se ponovi slučaj Paola Rosija sa SP-a 1982. godine, kada je italijanski napadač poput Toresa propustio da postigne gol u takmičenju po grupama, da bi potom eksplodirao u nokaut-fazi sa šest postignutih golova. Postigao je Rosi het-trick protiv Brazilca u drugom krugu, dva gola u polufinalu protiv Poljske, a onda i prvi gol u pobedi od 3:1 protiv Zapadne Nemačke u finalu.

Povezana vest:  Ibrahimović pauzira mesec dana zbog povrede

-To nije loš primer koji ste izabrali. Nadamo se da bi se i nama moglo tako namestiti – komentarisao je španski selektor Visente del Boske na press-konferenciji dan uoči meča s Paragvajem, šta misli o spomenutom razvoju događaja.

Da će napadač Liverpula proraditi u nastavku turnira, veruje i kapetan Arsenala Cesc Fabregas:

-Mislim da je Tores navikao na situacije kada je pod pritiskom još od detinjstva. Mislim da će protiv Paragvaja biti opušten i da će imati šansu da pokaže svoj talent.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Miler: Odličan početak šampionata