Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da Napredak zaslužuje veliko poštovanje, ali je istakao da je cilj njegove ekipe u predstojećoj utakmici pobeda.

-Očekuje nas pet utakmica u sledećih 20 dana, malo je zgusnut i teži raspored nego u prethodnom periodu. Nalazimo se u dobroj seriji od 11 pobeda i jednog remija u poslednjih 12 mečeva, sa jednom vrlo kvalitetnom gol razlikom u tom periodu… Ali, sve to zajedno ništa ne znači jer smo u ranoj fazi sezone, ima mnogo više da se igra od onog što je odigrano do sada – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Napredak u 17. kolu Super lige Srbije. Crno-beli su drugi na tabeli sa 35 bodova, dok je Napredak četvrti sa četiri boda manje.

Povezana vest:  Delegacija FIFA u inspekciji objekata u Japanu

-Dolazi nam Napredak, ekipa koja zaslužuje sve pohvale ove sezone. Igraju kvalitetan fudbal koji je dopadljiv za oko, ali u isto vreme donosi i rezultat. Četvrti su na tabeli i ekipa koja ima najmanje primljenih golova u ligi posle nas, što govori o njihovoj disciplini u igri, ali su isto tako opasni i u napadu. Uspeli su da pobede Partizan na početku prvenstva, mi smo uspeli da pobedimo njih u Kupu, ali ta utakmica nije neki poseban parametar jer je Kup specifično takmičenje – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Noć uoči derbija s Junajtedom Baloteli zapalio kuću

-Nema dileme šta je naš cilj u ovoj utakmici – to su pobeda i nova tri boda – dodao je trener Partizana.

Nikolić je naveo da je važno da njegova ekipa u sutrašnjem meču bude disciplinovana u igri.

-Potreban je i kvalitet u protoku lopte koji je nekad bolji, nekad lošiji. Ali, iznad svega je motivacija. Mnogo je važno da sutrašnju utakmicu otvorimo na pravi način. Mislim da su igrači svesni značaja utakmice i da će imati snage da iznesu teret utakmice na pravi način – rekao je Nikolić.

On je naveo da u timu neće biti mnogo promena u odnosu na prethodno kolo.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, De Blekere sudi utakmicu Barselona – Real

-Imamo dva znaka pitanja pred sutrašnju utakmicu. Imamo Evertona koji je pod jakim virusom koji je dobio od svog sina i kod njega je popriličan znak pitanja. Mali znak pitanja je Nemanja Mihajlović koji je juče nezgodno zgazio na treningu i malo obnovio povredu zgloba, ali mislim da će biti spreman – rekao je Nikolić.

Utakmica se igra od 17.00 na stadionu u Humskoj.