Ženska regionalna rukometna liga (VRHL) ponovo će se igrati posle nekoliko godina pauze, saopštio je danas o skopski rukometni klub Vardar. Kako se navodi, na predlog Vardara, predstavnici četiri najbolje ženske rukometne ekipe regiona sastali su se u Podgorici i dogovorili da obnove regionalno takmičenje.

Pored makedonskog šampiona u ovoj sezoni, u skraćenom izdanju takmičiće se ekipe crnogorske Budućnosti, slovenačkog Krima i hrvatske Podravke. Dogovoreno je da se od januara do kraja aprila 2017. odigraju četiri turnira na kojima bi svaka ekipa bila po jednom domaćin.

-Zadovoljni smo što će se ponovo igrati Regionalna liga. Za sada su samo četiri ekipe, ali plan je da u bodućnosti liga bude obogaćena sa više kvalitetnih timova regiona. Svima trebaju jaki mečevi i smatramo da je vreme da napravimo nešto za podizanje ženskog rukometa. Želimo da sledimo primer muškaraca, koji već šestu sezonu igraju ovakvu ligu – rekao je izvršni direktor Vardara Davor Stojanoski.

Utakmice regionalne ženske rukometne lige će se igrati vikendom kada Vardar, Krim i Budućnost nemaju mečeve u glavnoj fazi Lige šampiona. Domaćin prvog turnira biće Podgorica 15 i 16. januara, dok će, četvrti finalni turnir biti održan u Skoplju 29. i 30. aprila.

Povezana vest:  Mladi kadetski reprezentativac Ranisavljević priključio se pripremama u Kragujevcu

Regionalno takmičenje VRHL je ranije organizovano nekoliko godina (izmedju 2008. i 2014), ali je ugašeno zbog nedostatka sponzora i slabog interesa klubova. Makedonski šampion Vardar je nastupao jedne sezone u toj ligi, u kojoj je bilo klubova iz Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Austrije.