Fudbaleri Vojvodine pobedili su danas u gostima Bačku sa 1:0 u 17. kolu Super lige Srbije i tako zadržali korak za Partizanom na drugom mestu tabele.

Bačka se dugo držala protiv Vojvodine, ali je u finišu meča drugi žuti karton dobio Zoran Švonja, a gostujući tim je iskoristio brojčanu prednost. Pobednički gol postigao je Nikola Ašćerić u 89. minutu, oko pola sata pošto je ušao u igru sa klupe za rezerve. Vojvodina je u završnici imala još jednu dobru priliku, ali je Lazar Zličić bio neprecizan.

Vojvodina i Partizan sada imaju po 38 bodova, tri manje od Crvene zvezde, koja kasnije danas igra u gostima protiv Metalca. Crno-beli su u petak pobedili Napredak sa 3:2.

Povezana vest:  Bufon: Nemam ništa protiv fudbalera homoseksualaca

Mladost je izbila na treće mesto, pošto je na svom terenu pobedila čačanski Borac 3:0. Tim iz Lučana poveo je autogolom Marija Maslaća već u četvrtom minutu, da bi posle toga Milan Bojović pogocima u 20. i 63. minutu stavio tačku na utakmicu.

Mladost se ovom pobedom izjednačila po bodovima s kruševačkim Napretkom, koji je u petak izgubio od Partizana. Oba tima imaju po 31 bod. Borcu je ovo bio peti uzastopni poraz, tako da je ostao na dnu tabele sa osam bodova.

Spartak je u gostima pobedio niški Radnički sa 1:0 i tako mu prišao na dva boda. Radničkom je ovo bio treći uzastopni poraz i sada ima 27 bodova na šestom mestu, dok je Spartak došao na sedmo. Pobednički gol postigao je Nemanja Milić u 87. minutu.

Povezana vest:  Rumunima utakmica pred praznim tribinama zbog rasizma

Javor je u gostima posle preokreta pobedio Novi Pazar sa 2:1 i tako prešao u gornji deo tabele sa 23 osvojena boda. Pazarci su poveli golom Envera Alivodića u 12. minutu. Izjednačio je Husnidin Gafurov u 47, a pobedu timu iz Ivanjice doneo je Ivan Cvetković iz penala u 47. minutu.

Pazaru je ovo bio 11. poraz u sezoni i sada je pretposlednji, sa 12. bodova.

Povezana vest:  Mulić srušio Hofenhajm: Mnogo nam znači pobeda

Čukarički nije uspeo da ostvari treću uzastopnu pobedu, pošto je danas u gostima odigrao 1:1 s Radnikom iz Surdulice. „Brđani“ su poveli golom Ismaela Fofane u 27. minutu, a domaći tim je izjednačio preko Miloša Adamovića u 73. minutu.

Čukarički je 12. sa 17 bodova, a Radnik 13. sa 16.

Voždovac i Rad odigrali su 0:0 na stadionu „Na krovu“. Gostujući tim, Rad, završio je utakmicu sa devet igrača, a veći deo meča igrao je oslabljen. Petar Jovanović dobio je drugi žuti karton u 39. minutu, a Zoran Ljubinković u 72.

Rad je sada 10. na tabeli sa 20 bodova, a Voždovac je 11. sa 18.