Novi fudbaler Partizana Leandre Tavambe rekao je danas da se njegove ambicije podudaraju s ambicijama kluba i dodao da je odluku da pojača crno-bele doneo još pre nekoliko meseci.

-U Partizan sam došao zato što se moje ambicije podudaraju s ambicijama kluba, a to je da se osvajaju trofeji i nastupa u Evropi. Naravno, ne očekujem da osvojim sve u jednoj sezoni, a potreban mi je i period afirmacije. Odluku da dodjem u Partizan sam doneo još pre nekoliko meseci, pošto smo imali kontakte na pripremama u Turskoj prošle zime – rekao je Tavambe novinarima na predstavljanju u Beogradu.

-Pričao sam sa mojim agentom još tada i rekao mu da bi za moju karijeru bilo dobro da predjem u Partizan koji je veliki klub i koji ima velike ambicije, ali njemu je u tom trenutku bio važan finansijski momenat, pa sam na kraju završio u Kairatu – dodao je on.

Povezana vest:  Aguero mesec dana van terena zbog povrede noge

Ovaj 26-godišnji napadač je s Partizanom potpisao trogodišnji ugovor, pošto mu je po završetku sezone u Kazahstanu prošlog meseca istekao ugovor s Kairatom. On će u novom klubu nositi dres s brojem 3.

-Najviše volim da igram fudbal, pozicija nije toliko bitna. Kada budem pričao s trenerom i kada odradim par treninga on će odlučiti šta ću igrati – rekao je Tavambe.

Tavambe je pojasnio zašto se odlučio za dres sa brojem tri, iako igra na poziciji napadača.

-Kada sam došao u Slovačku da igram jedini dovoljno veliki dres za mene je bio onaj s brojem tri… Vremenom sam ga zavoleo. Ali ima i ono, sve što radilo u životu radimo na ‘tri’… Znate, ‘jedan, dva, tri, idemo’ – rekao je Tavambe kroz osmeh.

Povezana vest:  Nikolić: Teško gostovanje Voždovcu iz nekoliko razloga

On je dodao da je prethodnih meseci pratio rezultate Partizana, ali da ih nije gledao.

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev izrazio je nadu da će Tavambe „sav svoj potencijal“ pokazati u dresu Partizana

-On fizički izrazito dominantan, visok je i snažan, verujem da će se svi njegovi kvlaiteti brzo videti. Takodje, tehnički je jako kvalitetan, to je bio jedan od glavnih razloga što smo ga doveli. Partizan ima dobar tehničko-taktički sistem i verujem da će on u tom sistemu pokazati svoj pun potencijal – rekao je Iliev.

On je rekao da je Partizan još prošle zime želeo da dovede Tavambea, ali da zbog finansijke situacije to nije bilo moguće.

-Leandre je igrač kog pratimo već godinu dana. Prošle zime u Turskoj smo dosta pričali s njim, gledali smo par utakmica i sve treninge na pripremama, ali znajući finansijku situaciju Kairata, ali i našu, ništa nismo mogli da uradimo, pa smo čekali priliku. Na kraju, doveden je na način kao što rade svi veliki klubovi. Pregovori su krajali kratko i bili su baš lagani, jer je on bio zadovoljan svime, kako istorijom i veličinom, tako i ambicijama – rekao je Iliev.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Zvezda i Partizan igraju u sredu od 17 sati

Novinare je zanimalo da li će neko od napadača u zimskom prelaznom roku napustiti Partizan, s obzirom na dovodjenje Tavambea, Iliev je rekao da ne želi o tome da priča u ovom trenutku.

-Nekom drugom prilikom ćemo pričati o tome. Partizan će učiniti sve da zadrži svoje najbolje igrače tokom zime – rekao je Iliev.