Srpska olimpijka Andrea Arsović osvojila je jednu srebrnu i dve bronzane medalje na trodnevnom Otvorenom prvenstvu Poljske, održanom u Bialjstoku.

Prvog dana u gađanju vazdušnom puškom u ženskoj kategoriji u konkurenciji četrdesetak takmičarki Arsovićeva je bila treća sa  414,3 kruga. Sa vrlo malom razlikom ispred nje su ostale Ukrajinke Lesja Leskiv (414,8 krugova) i Ana Bunjina (414,6).

Povezana vest:  Dautović i Tatjana Banjac sa rekordima počeli Ligu Vojvodine

Centralni deo turnira bilo je revijalno super finale, u kome su se u istoj konkurenciji takmičili muškarci i žene. Andrea Arsović, aktuelna šampionka Evrope vazdušnom puškom, je zauzela treće mesto. Pobedio je Belorus Ilja Čarejka, viceprvak Starog kontinenta ovim oružjem u muškoj konkurenciji. Čarejka je osvojio glavnu premiju – automobil.

Poslednjeg dana mitinga Arsovićeva je u drugom nadmetanju u konkurenciji dama osvojila srebro. U kvalifikacijama je bila druga  sa identičnim rezultatom kao prvog dana – 414,3 kruga. Za razliku od prvog nadmetanja, održano je i finale, u kome je naša takmičarka “ubila” 205,9 krugova. Pobedila je Ana Bunjina (Ukrajina, 206,1 krug),  a bronza je pripala Poljakinji Katarini Komorovskoj (184,2 kruga).

Povezana vest:  Mirosavljev se vratio u Srbiju

Sem Arsovićevce Srbiju je predstavljao njen klupski drug iz Partizana Igor Čotra. Prvog dana zauzeo takmičenja muškaraca vazdušnom puškom zauzeo je deseto mesto sa 617,1 krugova, a drugog 12. poziciju sa  618,9. U oba nadmetanja pobedio je Ilja Čarejka.