joakim_lev_slavljeSP JUŽNA AFRIKA
Lev ponosan, Švajnštajger opet po Maradoni
Nemački su fudbaleri i njihov selektor Jokim Lev ponosnima učinili nemačku naciju, ali i sebe same, trijumfom (4-0) nad jakim Argentincima u četvrtfinalnom meču SP-a.
-Već sam dugo ponosan na ovu ekipu, ne samo danas. Ono što smo odigrali u drugom poluvremenu, zaista je bilo sjajno. Ekipa je pokazala karakteristike šampiona. Činjenica da smo  Argentini dali četiri gola, a posebno način na koji smo ih postigli, također dokazuju klasu – rekao je selektor Nemačke Jokim Lev dodavši:
-U ovom meču Mesi jedva da se primećivao, što govori da je tim i u tom delu odradio savršen posao. Također, odigrali smo taktički savršeno, s vrlo malo prekršaja.
Kapiten Filip Lam je rekao:
-Pobediti Argentinu s 4-0 je neverovatno. Jako smo se dobro pripremili. Dopustili smo Argentincima jako malo prilika da nas ugroze, a istovremeno smo znali koliko kvalitetnih napadačkih opcija imamo. Svako ko izbori polufinale, jasno, želi da ide do kraja, da uzme sve.
miroslav_klose_gol_vs_argentinaMiroslav Klose, strelac dvaju pogodaka, rekao je:
– Pokazali smo ponovno kao što smo i u utakmici protiv Engleske, da zaslužujemo respekt. Ponosan sam na ekipu i na logistiku oko tima: sve je senzacionalno. Srećan sam što smo postigli cilj po koji smo došli. Sve ostalo biće bonus.
Tomas Miler dao je prvi gol i napravio najviše pri drugome za Nemce. Zbog žutog kartona koji je dobio neće, međutim, moći da nastupii u polufinalu protiv Španije ili Paragvaja.
-Ludo je ovo što nam se ovde događa. Kada pobedite Argentinu s 4-0, morate da tražite reči koje biste mogli da izgovorite. Naša je najveća zvezda i danas bila ekipa. Nadam se da će moje kolege u polufinalu odraditi dobar posao i da ću ponovno moći da nastupim u finalu, te u završnoj utakmici turnira postići gol.
Bastian Švajnštajger asistirao je sjajno za prvi, a pogotovo za treći gol Nemaca:
-Pokazali smo izuzetno kvalitetnu igru. Također smo pokazali da smo korektni u igri. Srećom pa su se i Argentinci, kod kojih samo njihov selektor zaslužuje žuti karton. Ponosan sam na ekipu. Taktički smo odigrali vrlo dobro. Dovoljno smo jaki da bismo otišli još korak dalje. Ekipa je dobra. Nismo iskusni, ali imamo mnogo igrača koji su dovoljno zreli i odgovorni. Mislim da će nam u polufinalu protivnici biti Španci. Radi se o najboljoj ekipi na svetu.
Povezana vest:  Kolina: Dvojica dodatnih sudija bolja opcija od kamera