iker_kasiljas_slavljeSP JUŽNA ARFIKA

Španci žele do kraja: Još ništa nismo uradili!

 

Kapiten Tobdžija Cesc Fabregas nije se baš naigrao na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. U četvrtfinalnoj, istorijskoj pobedi Furije protiv Paragvaja ušao je u igru u 56. minutu, a kasnije je zaradio povredu.

U 59. minutu je španski golman Iker Kasiljas odbranio penal Oskaru Kardozu, ali je Realov golman, barem za javnost, odbijao velike zasluge za taj potez.

-Fudbal je timska igra, ekipa i pobeđuje i gubi – rekao jeKasiljas.

Neposredno nakon paragvajskoga, i Španija je zaradila penal. Vilja je majstorski iznudio 11-erac, koi je Ćabi Alonso promašio iz drugog, ponovljenog udarca. Odbranio mu je slab pokušaj golman Paragvajaca Viljar, iako je posle toga napravio još jedan kazneni udarac saplevši Fabregasa koji je dotrčao na loptu. Suduija iz Gvatemale Karlos Batres nije ponovo pokazao na belu tačku, iako je u pitanju bio očigledan kazneni udarac. Sudiji bi, valjda, to bilo previše penala u tako kratkom razdoblju.

Povezana vest:  Aguero: Trka nije gotova, borićemo se do kraja

-Još me jako boli rame na koje sam nezgodno pao nakon starta golmana Paragvaja. Trebao je da bude penal. Nisam baš imao puno minuta na ovom Mundijalu pa sam jako želeo da nastavim igru. Ali, moraću na pregled kod lekara da ustanove koliko je povreda ozbiljna – izjavio je Fabregas za BBC.

Povezana vest:  Barselona potvrdila da Krkić ide u Romu


David_Villa_ Cesc_Fabregas_SpainInače, Španija je pobedu protiv Paragvaja osigurala golom Davida Vilje u 83. minutu, njegovim petim na Mundijalu, što ga čini i najboljim strelcem prvenstva.

U polufinalu Špance čeka Nemačka, koja je ranije deklasirala Argentinu s 4:0.

-Gledali smo Nemce, igrali su jako dobro. Znamo da će nam biti teško protiv njih, oni su jedna od najboljih ekipa na prvenstvu. Smatram da moramo da odigramo svoju najbolju igru ako želimo da ih pobedimo.

Povezana vest:  Muslin: Naš mentalitet se malo promenio, ako uopšte može da se promeni

Iako igra vrlo malo, Fabregas žudi za eventualnim osvajanjem Mundijala. Kaže da bi bio posebni osećaj biti deo pobedničke ekipe koja je osvojila Svetsko prvenstvo…

-Da, ali još je to daleko. Nismo još ništa uradili. Plasman u polufinale ne znači ništa ako ne uđeš i u finale ili, još bolje, osvojiš titulu pobednika. Srećni smo jer smo prošli tešku utakmicu protiv Paragvaja, ali sreća će biti potpuna tek ako uđemo u finale – zaključio je Fabregas.