Fudbaleri Totenhema pobedili su danas na svom terenu Svonsi sa 5:0, u utakmici 14. kola Premijer lige i ostvarili sedmu pobedu u prvenstvu.

Dvostruki strelac bio je Hari Kejn, u 39. minutu iz jedanaesterca i u 49. minutu. On je na 71 utakmici u Premijer ligi postigao 51 gol. Takođe, dva gola postigao je i Kristijan Eriksen u 70. minutu i drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Pogodak za londonski klub postigao je i Son Hung Min u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Povezana vest:  Runi: Nismo bili dovoljno dobri

Totenhem je peti na tabeli sa 24 boda, a Svonsi, koji je pretrpeo deveti poraz u prvenstvu, zauzima poslednje mesto sa devet bodova.

Fudbaleri Kristal Palasa pobedili su na svom terenu Sautempton sa 3:0 i prekinuli niz od šest poraza. Kristijan Benteke postigao je dva gola, u 33. i 85. minutu, a strelac je bio i Džejms Tomkins u 36. minutu.

Kristal Palas je tako prekinuo niz od sedam utakmica bez pobede, ostvario je četvrtu pobedu u prvenstvu i zauzima 13. mesto na tabeli sa 14 bodova. Sautempton je 11. sa tri boda više.

Povezana vest:  Didier Drogba: Pozdravljam mogući dolazak Toresa u Čelzi

Fudbaleri Sanderlenda pobedili su na svom terenu šampiona Premijer lige Lester sa 2:1 i odlepili se sa dna tabele. Sanderlend je poveo autogolom Roberta Huta u 63. minutu, a vođstvo je udvostručio Džermejn Defo u 77. minutu. Konačan rezultat postavio je Šindi Okazaki u 80. minutu.

Sanderlend je ostvario treću pobedu u prvenstvu, a sve tri ostvario je u poslednjih četiri kola i sa poslednjeg se popeo na 18. mesto na tabeli sa 11 bodova. Lester je bez pobede u poslednjih pet kola i zauzima 15. mesto na tabeli sa 13 bodova.

Povezana vest:  Murinjo odbio Romu zbog Intera

Stouk je kao domaćin pobedio Barnli sa 2:0 i vezao drugu pobedu, dok je Vest Bromvič na svom terenu pobedio Votford sa 3:1.

Ranije danas Čelsi je u velikom derbiju u Mančesteru pobedio Siti sa 3:1.

Kasnije igraju Vest Hem i Arsenal.