van_bronhorstSP JUŽNA AFRIKA

Holanđani neće potceniti Urugvajce

 

Iako su u četvtrtfinalu Svetskog prvenstva fudbaleri Holandije savladali velikog favorita Brazil, selektor Bert van Marvijk upozorio je svoje igrače da ne smeju da potcene Urugvaj, protivnika u polufinalu Mundijala.

-Urugvaj je jaka ekipa, bore se do kraja, a mi moramo da sačuvamo maksimalnu koncentraciju – rekao je Van Marvijk.

Ova polufinalna utakmica biće duel dvostrukog svetskog prvaka (Urugvaj) i selekcije koja je dva puta poražena u finalima Mundijala (Holandija).

Selektor Holandije u polufinalu će moći da računa na oporavljene igrače štopera Jorisa Matijsena i napadača Robina van Persija.

Povezana vest:  Stanković: Računamo na maksimum bodova do zimske pauze

-U dosadašnjem toku turnira ostvarili smo svih pet pobeda, a poslednji trijumf protiv Brazila baš nam je podigao samopouzdanje. Sada smo među četiri najbolje reprezentacije, a želimo da igramo u finalu – poručio je kapiten Holandije Đovani van Bronkhorst.

Reprezentacije Holandije nije izgubila u poslednje 24 utakmice, a u polufinale Mundijala plasirala se prvi put posle 12 godina.

Deo holandskih medija i navijača i dalje kritikuje Van Marvijka jer, prema njihovom mišljenju, ekipa više ne igra atraktivno, što je bila odlika ranijih generacija „lala“.

Povezana vest:  Egipat u polufinalu Kupa afričkih nacija

-Zašto svi uvek zahtevaju od trenera da pravi neke promene? Više hrabrosti vam je potrebno da se držite svog plana – zaključio je Van Marvijk.

Selektor Urugvaja Oskar Tabarez u polufinalu neće moći da računa na napadača Luisa Suareza, koji je suspendovan zbog crvenog kartona u četvrtfinalnoj utakmici protiv Gane.

-Očekujem veoma tešku utakmicu protiv Holandije. Još nisu izgubili na ovom Mundijalu, imaju odlične fudbalera i raznovrsnost u igri. Oni su favoriti, biće nam teško da ih iznenadimo, ali ne i nemoguće – rekao je Tabarez.

Povezana vest:  Poraz Zvezde od Mitjilanda, Degenek isključen

Kapiten Urugvaja Dijego Lugano, međutim, nije se složio sa ocenom da su Holanđani favoriti.

-Pretpostavljam da su mediji odlučili da im daju ulogu favorita. Ipak, to ne može da se kaže kada igrate u polufinalu Svetskog prvenstva. Holandija i Urugvaj neguju dva različita stila igre, ali videćemo šta će biti kada utakmica počne – kazao je Lugano.

Urugvajci će protiv Holandije braniti i čast Južne Amerike, pošto su jedina preostala ekipa sa tog kontinenta na Mundijalu.

Polufinalna utakmica Holandija-Urugvaj igra se sutra od 20.30 u Kejptaunu.