nemacka_slavljeBekenbauer: Igrači iz različitih kultura uzrok uspeha

 

Veliki broj igrača koji poreklom dolaze iz različitih kultura su značajno uticali na odlične rezultate Nemačke na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Od 23 igrača u reprezentaciji Nemačke, njih 11 je moglo da nastupa i za selekcije drugih zemalja. Među njima su i najbolji strelci ekipe Miroslav Kloze i Lukas Podolski, kao i igrač sredine terena Mesut Ezil.

-Način na koji ekipa igra je iznenadio mnoge. Nadam se da će nastaviti istim putem. Nemačka ima odličnu priliku da osvoji Svetsko prvenstvo – izjavio je legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer.

Povezana vest:  Luksemburgo dobio otkaz u Atletiko Mineiru

Nemačka u sredu u polufinalu Svetskog prvenstva igra protiv Španije.

-Naš cilje je osvajanje titule i ostale su nam još dve utakmice. Španija je teži protivnik od Engleske ili Argentine. Reprezentacija Nemačke je uvek dobro organizovana i borbena – kazao je Bekenbauer.

Nekadašnji fudbaler Bajerna ocenio je da sastav reprezentacije odlično oslikava kako u ovom trenutku izgleda stanovništvo Nemačke.

Povezana vest:  Leonardo potvrdio da pregovara sa Bekamom

-Mundijal je odlična prilika da celom svetu pokažemo kako reprezentacija može da igra. Do sada smo ostavili odličan učinak. Ima igrača koji nisu rođeni u Nemačkoj, ali imaju pasoš i oni su jedan od razloga dobre igre – naveo je on.

Bekenbauer je pohvalio i način na koji Joahim Lev vodi nacionalni tim.

-On je bio dovoljno hrabar da pruži šansu mladim igračima. Bilo bi sjajno da potpiše novi ugovor sa savezom i nastavi da radi posao na način na koji je činio do sada – zaključio je Bekenbauer.

Povezana vest:  Šalke do kraja godine bez povređenog Farfana

Podolski, Kloze i Pjotr Trohovski rođeni su u Poljskoj, a Ezilovi roditelji su Turci. Članovi reprezentacije Nemačke su i Marko Marin, rođen u Bosanskoj Gradiški, Kakau koji rođen u Brazilu, kao i Mario Gomez čija majka je iz Španije.

Otac Semija Kedire rođen je u Tunisu, a Džeroma Boatenga u Gani. Serdaru Tačiju oba roditelja su iz Turske, a Denis Aogu iz Nigerije.