Fudbaleri Bajern Minhena pobedili su danas na svom terenu Volfsburg sa 5:0, dok je Lajpcig na gostovanju protiv Ingoštata poražen s 0:1 u 14. kolu nemačke Bundeslige.

Bavarci su današnjom pobedom preuzeli prvo mesto na tabeli Bundeslige od Lajpciga koji je pretrpeo prvi poraz u sezoni. Bajern ima 32 boda, koliko i Lajpcig, ali uz bolju gol razliku, što im donosi lidersko mesto u šampionatu Nemačke.

Povezana vest:  PRIPREME OFK BEOGRADA I JAGODINE, Lagana četvorka Romantičara

Golove u pobedi Bajerna postigli su Arjen Roben u 18, Robert Levandovski u 22. i 58, Tomas Miler u 76. i Daglas Kosta u 86. minutu.

Lajpcig je na gostovanju nadigrao do ovog kola poslednjeplasirani Ingolštat, ali nije uspeo da izbegne poraz.

Jedini gol za drugi trijumf Ingoštata u sezoni postigao je Rodžer u 12. minutu.

Lajpcig je u finišu utakmice pritiskao rivala, čak je imao i brojčanu prednost, pošto je Metju Leki dobio crveni karton, međutim, dosadašnji lider šampionata nije uspeo da dođe do izjednačenja.

Povezana vest:  Mata: Olimpijsko zlato da potvrdimo dominaciju

Fudbaleri Kelna i Borusije Dortmund igrali su nerešeno 1:1. Domaćin je do prednosti stigao u 28. minutu pogotkom Artjomsa Rudnevsa, da bi „milioneri“ tek u 90. golom Marka Rojsa stigli do izjednačenja.

Keln je utakmicu završio s desetoricom igrača na terenu, pošto je Salih Ezčan u sudijskoj nadoknadi vremena dobio drugi žuti karton.

Borusija je ovim remijem zadržala šesto mesto na tabeli Bundeslige, pošto sada ima 25 bodova, dva više od sedmpolasiranog Kelna.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Uzdrmana ekipa Francuske želi pobedu nad Južnom Afrikom

Frajburg je na svom terenu pobedio Darmštat s 1:0, a istim rezultatom je Hamburg bio bolji od Augsburga.