Ženska rukometna reprezentacija Srbije izgubila je danas u Geteborgu od selekcije Nemačke sa 19:26 (10:14) u prvoj utakmici druge faze Evropskog prvenstva.

Izabranice Dragice Đurić upisale su prvi poraz na šampionatu u Švedskoj, pošto su prvu fazu takmičenja završile sa dve pobede i jednim remijem. Nemačka, na drugoj strani, sada ima četiri boda, pošto je iz prvog dela prenela dva.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Tamara Georgijev sa sedam golova, Marina Dmitrović je postigla četiri, a Katarina Krpež tri. Nemačku su do pobede vodile Svenja Huber i Ane Hubinger sa po četiri postignuta gola.

Povezana vest:  Srbija - Rusija za Kraljevo

Nemice su od početka utakmice imale rezultatsku prednost i nisu je ispuštale do kraja.

Rukometašice Nemačke su kontrama i dobrom organizacijom u napadu lako dolazile do golova, dok se Srbija s druge strane prilično mučila. Izabranice Dragice Đurić su tek u 13. minutu došle do prvog gola iz igre kada su preko Jovane Stoiljković smanjile na 2:6.

Povezana vest:  Sa Hrvatskom u baražu za SP 2011!

Srbija je sredinom prvog poluvremena na kratko uspostavila ravnotežu, prišla na 4:7 i imala priliku da se još više primakne, ali je došlo do novog pada u igri, što je Nemačka u potpunosti iskoristila i serijom 4:0 došla do sedam golova prednosti.

Rukometašice Srbije su tek u poslednjih sedam minuta prvog poluvremena zaigrale čvrsto i dobro u odbrani, što je na drugoj strani donelo par lakih golova, pa su Nemice na poluvremenu vodile sa 14:10.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Rukometašice Srbije: Hoćemo u finalu, sanjamo zlato

U drugom poluvremenu se ništa nije promenilo na terenu. Srbija je za prvih 13 minuta drugog poluvremena postigla samo dva gola, dok su Nemice nastavile tamo gde su stale. Rukometašice Srbije su ređale grešku za greškom, dok je Namačka sve kažnjavala i sigurnom igrom privela meč kraju.

Srbija u narednom kolu Grupe 1 igra u ponedeljak protiv Holandije, a Nemačka protiv Španije.