joakim_lev_selektor_nemackaSP JAR

Joakim Lev: Moramo Špance da nateramo da greše!

 

-Španci u principu ne greše. Mi moramo da pokušamo da ih nateramo da to počnu činiti – izjavio je na konferenciji za novinare u ponedeljak selektor nemačke reprezentacije Joakim Lev.

Upitan planira li da se osvetiti Špancima za poraz u finalu Eura pre dve godine (1-0) sada u polufinalnom duelu SP u Južnoj Africi, Lev je samo odmahnuo rukom:

-Ne razmišljamo i ne govorimo o osveti. To mi uopšte nije na pameti. Izgubili smo finale 2008. od najbolje ekipe na turniru. Nadamo se, međutim, da ovaj put možemo dobiti mi. Španija je svejedno, barem po meni, favorit za naslov. Igraju konstantno u poslednje dve do tri godine, stalno na izuzetno visokom nivou. Španija nema Mesija, već ima nekoliko Mesija spremnih rešiti utakmicu.

Povezana vest:  Lazović: Vratiću se bolji i jači

-Moćni su i u ofanzivi i u defanzivi. Imaju nekoliko igrača koji mogu odlučiti utakmicu u svakom trenutku, a taktički su vrhunski potkovani. No, u ovom smo trenutku mi spremni da pobedimo svakoga, pa i njih. Protiv svakoga ovde u Južnoj Africi pokušavamo da dominiramo, biti u konstantnoj ofanzivi. Puno polažemo u važnost tehničke komponente igre – dodao je nemački selektor.

Povezana vest:  Policija privela 30 navijača zbog nereda u Bukureštu

-Španska sposobnost kombiniranja slavljenje je fudbalske igre, a lakoća kojom to Španci čine za mene je uzorna. Španija odlično kontrolira loptu i zato ćemo njihove igrače morati izvrgavati konstantnom pritisku – istakao je on.

Za Nemce neće nastupiti zbog žutih kartona suspendovani Thomas Miler, a verovatno ni povređeni (leđa) napadač Kakau. Zato će, najavio je selektor, spreman utakmicu dočekati 23-godišnji vezni igrač Štutgarta Sami Kedira, koji je bio pod znakom pitanja za nastup zbog povrede natkoleničnog mišića.

Nemačka je nizom vrhunskih predstava izborila nastup u polufinalu Svetskog prvenstva koje se održava na jugu Afrike. Osim igara njegovih izabranika, kao i taktike koju je složio za napore u JAR-u, Levov štab smatra da im sreću donosi i plava majca sa „V“ izrazom.

Povezana vest:  Real Madrid pobedio Levante, Valensiji samo bod

U ponedeljak je selektor „elfa“ novinarima kazao da nije praznoveran, već da je razlog njegovom nepresvlačenju želja igrača i stručnog osoblja. Svi oni insistiraju, tvrdi Lev, da on sam dalje nosi majcu u kojoj je dočekao pobede protiv Engleza i Argentinaca.

Želja stručnog osoblja nemačke reprezentacije jest i da Lev tu majcu ne pere.