Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su večeras na svom terenu PSV iz Ajndhovena sa 2:0, u utakmici petog kola Grupe B Lige šampiona, i ostvarili petu pobedu.

Prvu priliku na utakmici imao je Kevin Gameiro, u devetom minutu, ali je šutirao pored stative. Posle toga pokušao je Gaston Pereiro iz holandske ekipe, ali je golman Atletika Jan Oblak odbranio šut.

Povezana vest:  Luka Milivojević: Krstajić laže

Ekipa Dijega Simeonea je prva zapretila i u drugom poluvremenu, kada je Hose Marija Gomes posle kornera zahvatio loptu glavom, ali je lopta otišla pored stative.

Atletiko je poveo u 55. minutu golom Gameira, posle centaršuta Antoana Grizmana sa desne strane. Konačan rezultat postavio je Grizman u 66. minutu posle dodavanja Tijaga. To je treći gol Grizmana u Ligi šampiona ove sezone.

Povezana vest:  Mijatović: Nepotreban toliki pritisak na Real

Do kraja utakmice dobru šansu imao je Gameiro, ali je njegov šut dobro odbranio golman holandskog tima, skrenuo loptu na prečku i izbacio u korner.

Atletiko je obezbedio prvo mesto u Grupi B sa svih pet pobeda i 15 bodova i jedina je ekipa sa tim učinkom u dosadašnjem toku takmičenja u grupnoj fazi. Bajern je prošao u osminu finala kao drugoplasirani sa osam bodova, pošto je ranije danas izgubio od Rostova sa 3:2. ;

Povezana vest:  Totenhem sprema poboljšani ugovor za trenera Poketina

Rostov je treći na tabeli sa četiri boda, a PSV je ostao na jednom bodu.

U poslednjem kolu 6. decembra Bajern će u Minhenu igrati protiv Atletika, a PSV na svom terenu u Ajndhovenu protiv Rostova.