Fudbaleri podelili paketice deci obolejoj od raka 2013

Fudbaleri posetili decu koja boluju od raka

 

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana posetili su danas decu koja boluju od raka, u roditeljskoj kući koja se nalazi u okviru Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ i podelili im novogodišnje paketiće. Kako se navodi u saopštenju, druženje sa fudbalerima organizovano je na inicijativu Acibadem grupe, najveće privatne zdravstvene grupe u Turskoj koja ujedno vodi brigu o zdravlju fudbalera ova dva kluba.

Povezana vest:  Omladinska škola Rada sa pečatom Antalije!

Mališani su uživali u pozorišnoj predstavi „Čarobni pasulj“, a organizovano je i zajedničko fotografisanje, kao i deljenje autograma. Pošto nisu mogli na pravom fudbalskom terenu, fudbaleri su u dnevnom boravku u Roditeljskoj kući sa mališanima odigrali i nekoliko partija stonog fudbala.

Iz Crvene Zvezde decu su posetili Filip Kasalica, Marko Vešović i Vukan Savićević, a iz Partizana Radiša Ilić i Živko Živković.

Povezana vest:  Ze Roberto izjednačio rekord Barbareza u Bundes ligi

Domaćin ove humanitarne akcije je Udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“, koje je osnovano 1992. godine pri Službi za hemato-onkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“. U saopštenju se podseća da gotovo svakoga dana jedno dete oboli, a svake nedelje jedno dete umre od raka u Srbiji. Međutim, kako se dodaje, procenat izlečenja je veći nego kod odraslih i 60 odsto njih se izleči. U Srbiji se od raka godišnje leči oko 500 dece u pet bolničkih ustanova.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, REZULTATI, Rezultati utakmica petog kola Lige šampiona i tabele