Dirty_Mind
Savremena beogradska džez scena u DOB
 
 U Domu omladine do kraja januara na besplatnim matine koncertima subotom biće predstavljena savremena beogradska džez scena.
 Neki od najtalentovanijih džezera predstaviće se publici u sali Amerikana na matine koncertima u 13 sati, počev od danas kada će svirati Hot Club Of Belgrade, džez sastav koji inspiraciju nalazi u stvaralaštvu legendarnih džipsi džez umetnika Đanga Reinhardta i Stefana Grapelija.
 Ovaj akustično instrumentalni sastav postoji sedam godina, a njegovi članovi su Branko Maćić Mačak, solo gitara, Filip Krumes, violina, Momir Stanišić, ritam gitara, Vladimir Nikić, kontrabas.
 Ansambl je izdao dva CD izdanja „Perdido “ i „The Balkan swinging melody“ sa muzikom koja je na njihovom repertoaru: klasične džipsi džez kompozicije, džez sving standardi, obrade poznatih evergrin hitova kao i domaćih starogradskih i narodnih pesama u džipsi džez maniru.
 Narednog vikenda, u subotu, 19. januara, u 13 sati, matine koncert u DOB održaće mladi džez bend Dirty Minds Jaž Quintet, osnovan 2010. godine.
 Na njihovom repertoaru su džez standardi: sving, latino, soul, fank a sviraju i autorsku muziku.Na Omladinskom festivalu u Subotici prošle godine dobili su nagradu za najbolju džez kompoziciju i osvojili drugo mesto u ukupnom plasmanu na Subotičkom džez festivalu Jažik 2012.
 Kvintet u sastavu Igor Mišković, gitara, Miloš Bosnić, bas, Milana Popović, vokal, Srđan Mijalković, tenor saks, Nebojša Obradović, bubnjevi, redovno nastupa u džez klubovima u Beogradu, Zagrebu, Novom Sadu, Novom Pazaru, Kovinu, Novom Bečeju a uskoro planira izdavanje prvog singla i spota.
 U subotu, 26. januara, u Sali Amerikana DOB na matine džez koncertu nastupiće Max Koćetov Quartet, najmlađi beogradski džez sastav koji svira kombinaciju repertoara Majlsa i Koltrejna i autorske muzike.
 Kvartet je osnovao ukrajinski muzičar Max Kochetov koji živi i radi u Beogradu. Sastav čine Koćetov, alt i sopran saksofon, Sava Miletić, klavir, Predrag Krstajić, kontrabas i Predrag Milutinović, bubanj.
Povezana vest:  Umro poznati engleski pevač Blek