Lajko Felix, Antal Brasnjo, autor Edvard Molnar

Gostovanje predstave i koncert Lajka Feliksa u Bitef teatru

Predstava „M. – Solo za tri uma“, koja nosi podnaslov „Dijalozi s Marselom Prustom“, biće izvedena 19. marta u Bitef teatru, najavljeno je danas iz tog beogradskog pozorišta.

Autor i izvođač predstave je Miloš Sofrenović, koji je osmislio i muzički koncept i aranžman, kao i dramaturgiju teksta.

Kroz dijalog s najznačajnijim delom Marsela Prusta „U potrazi za izgubljenim vremenom“ autor otkriva vezu sećanja, pokreta i monologa, iz čega je nastao solo od 12 scena, kao deo koreografskog opusa „Three Seasons“ (Tri godišnja doba), navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Kemal Monteno 4. marta potpisuje diskove u Jugotonovoj prodavnici

Iz Bitef teatra je, takođe, najavljeno da će 20. marta na sceni tog pozorišta nastupiti zvezda „vorld muzike“, violinista Lajko Felikis, kao i balerina Ašhen Ataljanc.

Feliks je bio član mnogih muzičkih sastava i violinista svetskog ugleda. Nastupao je širom sveta, objavio je 13 albuma, piše i muziku za film i pozorište.

Igrao je glavnu ulogu u filmu „Delta“ Kornela Mundruca, a muzika koju je komponovao za to ostvarenje donela mu je godišnje priznanje za najbolju filmsku muziku u Mađarskoj.

Povezana vest:  MTV WORLD STAGE: NICOLE SCHERZINGER