Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je najvažnije da je njegova ekipa osvojila tri boda protiv Radničkog iz Niša i tako overila titulu jesenjeg prvaka Super lige Srbije.

-Bili smo pod psihološkim pritiskom pred ovu utakmicu, pribojavali smo se Radničkog i sve to zato što nam je ova utakmica omogućavala da obezbedimo prvo mesto na kraju jesenjeg dela šampionata… – rekao je Božović novinarima posle utakmice.

-Rano smo poveli, dobro smo otvorili, ali je Radnički isto tako rano izjednačio. Brzo smo stigli do drugog gola i očekivao sam da ćemo postići još jedan u drugom poluvremenu kako bismo otklonili neizvesnost na kraju. U tome nismo uspeli, Radnički je pretio, a mi smo strepeli – dodao je Božović.

Povezana vest:  Minut ćutanja za Di Stefana pre meča Argentina - Holandija

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu niški Radnički sa 2:1 u utakmici 20. kola domaćeg šampiona i tako potvrdili prvo mesto pred zimsku pauzu u šampionatu.

-Najvažnije da smo pobedili i da smo overili jesenju titulu – rekao je Božović.

Upitan da li je zadovoljan prednošću njegove ekipe na kraju jesenjeg dela prvenstva, Božović je rekao da je jesenji deo još nije gotov i da je važno da je njegova ekipa prva.

Povezana vest:  Rodžers produžio ugovor sa Liverpulom

-Glavne bitke će se voditi na proleće, neče biti lako… I Partizan i Vojvodina bolje igraju nego prošle sezone. Ovo je nama bila 28. utakmica, sledi i 29, bitno je da smo prvi – dodao je trener Zvezde.

Trener Radničkog Milan Rastavac čestitao je svojim igračima na igri i zalaganju, a Zvezdi na pobedi.

-Čestitam igračima na igri, izdanju i uloženom trudu. Prošli smo težak period kako rezultatski, tako i funkcionisanja kluba. Bilo nam je stalo da se pokažemo u dobrom svetlu. Mislim da smo to i učinili, ali to nije bilo dovoljno za osvajanje bodova. Zvezda je bila bolja, iskoristila je svoje prilike – rekao je Rastavac.

Povezana vest:  Golmanu Čehu nagrada "Zlatna lopta"

Zvezda u 21. kolu Super lige gostuje Radniku, dok Radnički dočekuje Metalac.