david_vilja_golSP JAR

Vilja: Ako ne osvojimo titulu ništa nismo uradili

 

Španski fudbaler David Vilja izjavio je danas da ukoliko njegova ekipa ne osvoji titulu na Svetskom prvenstvu, ništa nije uradila.

-Mi mo pobedili Nemačku pre dve godine na Evropskom prvenstvu i ne mislim da su srećni što sada igramo ponovo. Moramo da zaboravimo tu utakmicu, jer ako ne osvojimo titulu nismo ništa uradili – rekao je Vilja.

Povezana vest:  Srbija igrala nerešeno sa Panamom u Čikagu

Španski napadač nije igrao u finalu na EP, a sada ima priliku da se sretne sa Nemcima. On je vodeći strelac SP sa pet golova, i nedostaje mu samo jedan pogodak u reprezentaciji da izjednači rekord Raula Gonzalesa sa 44 golova.

Na EP 2008. postigao je četiri gola pre nego što se povredio u polufinalnom meču sa Rusijom.

Povezana vest:  FIFA kaznila čelnike Karipske fudbalske unije

Prošle sezone postigao je 32 gola u 50 mečeva, a Barselona je platila 40.000.000 evra Valensiji da bi ga dovela u svoju ekipu.

Pored toga, postigao je 43 gola u 63 meča za reprezentaciju Španije i 160 golova u klupskim takmičenjima u 258 utakmica u prošlih pet sezona.

Španski reprezentativac Fernando Tores istakao je da je Vilja veoma značajan za ekipu.

Povezana vest:  Minut ćutanja za Di Stefana pre meča Argentina - Holandija

-On je veoma, veoma važan za nas, to je ključ pomoću kojeg Španija postiže mnogo golova. Pružio nam je šansu da prođemo dalje i da razmišljamo o tituli na Svetskom prvenstvu – rekao je Tores.

Nemačka i Španija igraće u sredu polufinalni meč na Svetskom prvenstvu.