jaka_klobucar_desnoJaka Klobučar potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom

 

Dosadašnji košarkaš ljubljanske Olimpije Jaka Klobučar potpisao je trogodišnji ugovor sa beogradskim Partizanom, saopšteno je danas na sajtu devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Klobučar je reprezentativac Slovenije, a u karijeri je igrao za Krku, Geoplin Slovan i Union Olimpiju. Rođen je 1987. godine i visok je 198 centimetara.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Njujorka i Oklahome

Prethodne sezone u Jadranskoj ligi igrao je u proseku 18,9 minuta po utakmici i postizao je 5,9 poena, uz procenat šuta od 53,5 odsto za dva poena, 34,2 odsto za tri i 65,5 odsto sa linije za slobodna bacanja.

U Olimpiji je stekao i evroligaško iskustvo, u prethodne dve sezone odigrao je 18 utakmica, a na parketu je provodio u proseku 13 minuta.

Povezana vest:  NBA VESTI, Krstić solidan

-Veoma sam srećan što sam poptisao za jedan od najboljih klubova u Evropi, gde se mladi igrači stavljaju u prvi plan. Daću sve od sebe da se uklopim i pružim maksimalni doprinos ekipi – izjavio je novi bek crno-belih Klobučar.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić zadovoljan je dovođenjem Klobučara.

-Radi se o mladom i prespektivnom igraču koji igra na poziciji plejmejkera i beka. Partizan ga je već duže pratio na mečevima u Jadranskoj ligi. Veoma smo zadovoljni što smo uspešno završili pregovore i nastavili sa tradicijom dovođenja mladih i perspektivnih igrača – rekao Todorić.

Povezana vest:  Zvezda bez Jovića i Lazića protiv Solnoka