Trener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan rekao je danas da je Kristijano Ronaldo izuzetno motivisan pred nastup na svetskom klupskom prvenstvu i dodao da je osvajanje četiri Zlatne lopte neverovatan uspeh.

Reprezentativac Portugala je ranije ove nedelje osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača sveta u 2016. godini. Njemu je to četvrta Zlatna lopta u karijeri. Pred njim i pred Realom je sada novi izazov – svetsko klupsko prvenstvo u Japanu. „Kraljevski“ klub sutra u polufinalu igra protiv meksičkog kluba Amerika.

Povezana vest:  Boka Juniors nema para za Teveza

-Kristijano je izuzetno motivisan za taj meč… Kao i uvek. On je motivisan čak i kada se radi o prijateljskoj utakmici, takav je tip igrača. Imamo sjajne igrače u Realu, ali vrlo retko se desi da jedan igrač osvoji toliko nagrada. Četiri Zlatne lopte su neverovatan uspeh – rekao je Zidan novinarima u Jokohami.

Ronaldo, koji je ove godine osvojio Ligu šampiona sa Realom i titulu šampiona Evrope sa Portugalom, osvajanjem Zlatne lopte približio se Argentincu Lionelu Mesiju, koji je do sada pet puta osvajao tu nagradu.

Povezana vest:  Fudbalski savez Vojvodine takođe pružio podršku Kokezi

Trener Reala je naveo i da Serhio Ramos neće igrati u sutrašnjem meču.

-Nije ozbiljan problem u pitanju, ali ne želimo da rizikujemo, želimo da ga sačuvamo za finale – rekao je Zidan.

Zidan je upozorio svoje igrače da moraju biti oprezni protiv Amerike.

-Za mnoge igrače tog kluba to će možda biti i jedina šansa da igraju protiv Reala i želeće da se dokažu. Rekao sam igračima da ne možemo samo da se pojavimo na terenu i pobedimo. Moramo to da zaradimo. Amerika ima sposobne i pametne igrače i siguran sam da će nam zadati mnogo glavobolje – rekao je Zidan.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati 2. kola i tabela

Pobednik meča Real – Amerika u finalu će igrati protiv boljeg iz u kojem se sastaju kolumbijski Atletiko Nasional i japanska Kašima.