Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da njegova ekipa želi da jesenji deo Super lige Srbije završi pobedom protiv Spartaka, ali i upozorio da subotički klub ove sezone igra odlično na gostujućem terenu.

-Nama je pripala ta uloga da zatvorimo jesenji deo prvenstva… Naš narod ima dobru izreku – konac delo krasi. Apsolutno su sva energija i sve misli usmerene ka tome da sve što smo radili do sada privedemo na pravi način kraju – rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana sutra od 16.00 dočekuju subotički Spartak u poslednjoj utakmici jesenjeg dela domaćeg šampionata. Partizan je drugi na tabeli sa 45 bodova, dok je Spartak na šestom mestu sa 30 bodova.

Povezana vest:  Efenberg: Sumnjam da će se Riberi uskoro oporaviti

-Na tom putu nas čeka jedan više nego neprijatan protivnik. U prilog tome govori više činjenica, a pre svega da je to ekipa koja je u poslednjih nekoliko godina tradicionalno jako neugodna za Partizan. To je ekipa koja je uvek umela da pomrsi račune Partizanu, nekada i kada je to bilo jako važno – rekao je Nikolić.

-Osim toga, Spartak je ove godine ostvario više pobeda na gostujećem nego na domaćem terenu. To znači da znaju da igraju u gostima – dodao je Nikolić.

Nikolić je naveo da, bez obzira na čudan termin „u sred radnog vremena“ i hladno vreme, očekuje dobru podršku navijača s tribina.

-Od igrača očekujem da još jednom pronadju izvore energije u sebi i da ovu utakmicu odigraju kao da je finale, s obzirom da i jeste finale jesenjeg dela prvenstva. Želimo da završimo posao na najbolji način, pobedom, i da tom pobedom ostanemo u igri za ono o čemu možemo da sanjamo na proleće, a to je borba za titulu – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Rojs na kraju sezone prelazi u Dortmund

Trener crno-belih je rekao da su svi osim Alena Stevanovića spremni za sutrašnji meč.

Napadač Partizana Uroš Djurdjević je u dobroj golgeterskoj seriji, a Nikolić je naveo da ne želi da mu stavlja „teren na ledja“.

-Timska igra uvek rodi heroja, za širu javnost to su uvek napadači, a nekad zaboravimo učinak drugih igrača… I Djurdjević je sam davao dobre izjave, pažljivo sam pratio, da nije on važan već da su važne pobede Partizana… Ko će biti strelac za mene je najmanje važno – rekao je Nikolić.

Novinare je zanimalo da li Nikolić očekuje i Djurdjevića, ali i sve igrače sa kojima trenutno raspolaže na početku priprema za prolećni deo prvenstva.

Povezana vest:  EP DO 21, Španci prvaci Evrope

-Djurdjevića sasvim sigurno. Ništa u životu nije 100 odsto, ali skoro da mogu da to kažem. On zna da Partizan nije prolazna stanica. Partizan mu je mnogo dao u poslednjih par meseci, a on tek treba da da Partizanu. Njemu se ne žuri nigde i to je dobar primer igrača koji nema potrebu da reaguje na prvu pobudu iz inostranstva – rekao je Nikolić.

-Uroš je sigurno sa nama, a za ostale igrače ćemo videti… Ali, o tome ćemo kada za to dodje vreme – dodao je Nikolić.