kleo_pripreme_austrijaPRIPREME PARTIZANA

Partizan – Rapid Bukurešt 1:0 (1:0)

 

Trening meč u Austriji

Teren u Voldersu

Sudija: Laurentiu Dansa – Rumunija

Pomoćnici: S. Oktavijan i U. Vladimir(Rumunija)

Gledalaca: 500

Strelac: Cleo u 45

Partizan: 30 Ilić Radiša (od 66′ Živković), 15 Miljković, 13 Jovanović Marko, 20 Krstajić, 18 Lazevski, 20 Jovanović Branislav, 7 Tomić (od 72′ Davidov), 10 Moreira, 22 Ilić Saša, 8 Šćepović (od 68′ Bogunović), 9 Cleo.

Rapid: Straton – Gustavo, Marcos Antonio, M. Constantin, Božović – Roman, Grigore, Lazăr, Herea – Spadacio, Cesinha.

Igrali su još: Bornescu, Fernandes, Sburlea, Ezequias, Raduta.

Pobeda i najbolja igra Partizana na kraju priprema u Austriji. Crno-beli su u 90 sjajnih minuta nadigrali(1:0) veoma kvalitetnu ekipu Rapida iz Bukurešta, a igrač odluke je bio Brazilac Kleo…

Najjači protivnik je definitivno inspirisao fudbalere Partizana da odigraju možda i najboljih 45 minuta na pripremama u Austriji. Za razliku od prethodna tri meča, kada je ekipa usled umora, što timski, što individualno, pravila greške, Stanojevićevi izabranici su protiv Rapida delovali krajnje sigurno, borbeno i inspirisano u svim fazama igre, odigravši prvi deo meča gotovo bez greške.

Povezana vest:  Kasano pravo iz aviona morao u bolnicu

Iako u ofanzivnijoj formaciji od rivala(dva napadača, jedan zadnji vezni), crno-beli nisu kaskali za Rumunima, niti su im dozvolili da u manevru iskoriste igrača više. Partizan je sve vreme bio više “na lopti” diktirao ritam i strpljivo čekao da rumunski bedem ispred gola popusti.

Istina, Rapid je prvi zapretio i to udarcima sa distance, da bi u devetom minutu Šćepović i Kleo “presekli” Rumune sjajnom akcijom. Mladi napadač je odlično poslužio Brazilca, koji se oslobodio čuvara, a zatim bukvalno pogodio u golmana Stratona. Nekoliko minuta kasnije je zapretio i Branislav Jovanović sa distance, čiji uradac je, baš kao i Moreirin, završio van okvira gola Rumuna.

Povezana vest:  UEFA traži ukidanje reprezentativnih mečeva u avgustu

Nisu se crno-beli zadovoljili inicijativom, nastavili su da napadaju i po bokovima i kroz stredinu, da bi u 45. minutu konačno pronašli ključ za odbranu rivala. Saša Ilić je prekinuo akciju Rapida u začetku, proigrao Šćepovića, a mladi fudbaler kao “na tacni” poslužio Klea na sedam-osam metara od gola. Egzekucija – 1:0!

Kako se igralo u prvom, tako se nastavilo i u drugom poluvremenu – tvrdo, muški, agresivno. Prvih desetak minuta drugog dela Partizan je trpeo pritisak protivnika, ali je i u takvoj konstelaciji uspevao sigurnim pasom da dođe do gola protivnika. Zapretili su crno-beli nekoliko puta u tom periodu, ali je jedino udarac Nemanje Tomića iz prekida pogodio okvir gola. Nisu se dali i Rumuni, pravili su problem defanzivi Partizana najviše po bokovima, gde su se ubacivali brzonogi Spadacio i Tavares, no njihove centaršuteve nisu iskoristili Fernandes i Raduka. Sve njihove napade uštopovao je Mladen Krstajić, dobio doslovce svaki vazdušni duel i tako ulio dodatnu snagu saigračima.

Povezana vest:  Manćini: Ne dam Balotelija, on još može da napreduje

Stanojević ovoga puta nije posezao za izmenama kompletne postave, već je selektivno menjao fudbalere, koji su gubili svežinu. Time je uspevao da održi ritam i u momentima kada je umor primetno sustizao ekipu. I, opet su crno-beli stvorili najbolju priliku u drugom delu i to posle kornera, koji je izveo Davidov.Lopta je na drugoj stativi bukvalno “pronašla” Klea, ali je njegov udarac završio u “maloj mreži”. Ta prilika kao da je iznova inspirisala Stanojevićev tim, odbrana se pomerila na 35 metara od gola, a lopta ponovo u došla u posed beogradskog tima. Usledilo je i nekoliko dobrih polukontri, ali nijedan završni pas Moreire i Saše Ilića nije “pronašao” Bogunovića i Klea…

Crno-bela ekspedicija sutra u večernjim časovima vraća se u Beograd, gde nastavlja pripreme za početak kvalifikacija Lige šampiona i meč protiv Pjunika.