ratko_dostanic_trener_fk_crvena_zvezdaDostanić: Uspešne pripreme

 

Crvena zvezda je završila prvi deo priprema u Sloveniji na veliko zadovoljstvo šefa struke Ratka Dostanića. Trener našeg kluba ističe da su svi prvotimci zaslužili pohvale za ono što su pokazali od 21. juna do 4. jula na Pohorju.

Odigrane su tri utakmice. Poraz od Kopra (1:2), ubedljiva pobeda nas niželigaškim Staršeom (13:0) i remi sa NK Domžale (0:0) nisu rezultatski zanimali Dostanića, koliko u smislu trčanja, želje i taktike.

– Najbolje se na meču sa Domžale videlo koliko su igračima umorne i teške noge. Zadovoljan sam svime što je urađeno i uopšte me ne zanima kakve smo rezultate ostvarili. Bitno je jedino zalaganje, na treningu i na tri meča a ono je bilo na visokom nivou – kaže Dostanić.

Povezana vest:  Kuzeljević: Sada imamo realne šanse za opstanak

Ne postizanje gola protiv NK Domžale za Dostanića nije ni malo loša vest.

– Video sam da nas mediji pozivaju na neefikasnost ali za mene je to apsolutno u drugom planu. Ekipa je dobro trčala i stvorila nekoliko poluprilika i prilika. Ipak, vidi se da im svima nedostaje svežine i zato ni ne mislim na rezultat. Sve će doći na svoje mesto do 29. jula i početka sezone.

Povezana vest:  Kristijano Ronaldo: Ovo je jedan od mojih najboljih golova karijere

Dostanić ne krije da je posebno zadovoljan angažovanjem mlađih igrača tokom priprema.

– Deca pokazuju da znaju šta je Zvezdin dres i da će ga poštovati u budućnosti a to je najvažnije, uz kvalitet koji imaju.

O aktivnostima u prelaznom roku šef struke ne priča javno.

– Sve aktivnosti sportskog dela javnost zna, ali o budućim planovima dolazaka i odlazaka ja ne pričam pre nego što se potezi ne povuku. Jedino mogu da istaknem da razmišljamo strogo planski. Ne prodajemo ni jednog igrača za kog nemamo zamenu, niti dovodimo nekoga ko ne pravi momentalnu razliku na terenu ili nije izuzetno mlad i talentovan – jasan je Dostanić.

Povezana vest:  Lampard demantovao da odlazi u LA Galaksi

Crvenu zvezdu očekuje nastavak priprema, najpre u Beogradu a onda i ponovo u Sloveniji.

– Nastavljamo rad posle dva dana slobodno. U utorak ćemo imati dva treninga a 12. jula je povratak u Sloveniju. Ekipu očekuje još devet dana rada na Pohorju tokom kojih ćemo igrati više prijateljskih mečeva jer sledi uigravanje tima i svođenje spiska. Za sada su svi ravnopravni ali uskoro ćemo skratiti nekoliko imena – kaže Dostanić na kraju.